Nu toata lumea este libera de 1 Mai

Ziua internationala a muncii se stie ca, pentru toi cei care au un ‘job’, pentru cei care sunt angajati si presteaza o munca platita, este zi libera legala. Teoretic, toti ne bucuram de 1 Mai, iesim la iarba verde, la inot, la un meci de fotba/baschet sau la un  gratar in curtea casei de la tara ori undeva, aproape de oras. Cu prietenii, cu familia, ne bucuram ca petrem momente impreuna si incercam sa facem dintr-o zi rutiniera una de neuitat, mai ales ca se da startul sezonului estival. Cu totii isi vor aduce aminte cu drag de momente, mai putin cei care, prin natura muncii lor, nu pot lipsi de la datorie. Activitatea si functia intr-o firma care ofera servicii web este continua si imprevizibila. Mai exact, eu lucrez in domeniul gazduirii web, ceea ce inseamna in marea majoritate a cazurilor, gazduire pentru afaceri online.

Ca sa fiu mai explicita, o problema care ar determina imposibilitatea accesarii unui site sau incarcarea lenta, provocate de niste erori, ar putea insemna un numar de vizite si clienti pierduti, implicit cu sume de bani neincasati si o reputatie slaba a site-ului si apoi a firmei care ofera suportul si serviciile catre acel site.

In concluzie, nu toti suntem liberi de 1 Mai, insa este evident ca e nevoie de anumite compromisuri la locul de munca pentru a ne pastra job-ul, pentru a fi competitivi si pentru a ne mentine la standarde calitative si eficiente, si pentru a putea fi in momentul potrivit, la locul potrivit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s