Importanta promovarii offpage a business-ului online

Optimizarea offpage este una dintre cele mai potrivite conditii si metode de inscriere si pozitionare a unui site in motorul de cautare, fiind o modalitate la fel de eficienta ca si  elementele de promovare onpage. Aceasta metoda presupune link-building-ul si interactiunea si relationarea in context social. Fiind elemente de promovare marketing prin continut, crearea unei retele prin care sa fie promovat un site si prin metode de linkbuilding, reprezentata cel mai relevant prin inscrierea in directoare. Da, asa este, tehnica linkbuilding-ului este o metoda de promovare offsite.

Daca inainte constructia de linkuri catre site era singura metoda acceptata, white hat, acum aceasta a devenit populara si dorita. La diverse evenimente mai mari sau mai restranse, castigarea unor clienti umani pe site este foarte binevenita. Ideea de a crea un brand atat in online cat si in afara. Scopul oricaror metode sunt create cu scopul de a castiga linkuri inapoi pe site-ul in discutie, de a fi acceptat si promovat in motorul de cautare si, nu in ultimul rand, de a fi destul de optimizat clientilor si cititorilor.

Asadar, relationarea si intercatiunea sociala contribuie foarte mulat la increderea pe care si motorul o ofera si o arata daca site-ul o demonstreaza. Un brand este mai mult decat un nume, este o atitudine, o moda, un trendsettiing in diverse domenii, un miros specific, sunet, gest, vocabular etc. Acest tip de promovare e posibil sa nu produca multe linkuri, insa va crea legaturi parteneriale, va aduce clienti si oameni intersati de acel business, iti va apropia oameni din aceeasi bransa si nisa. De asemenea, evenimentele de genul conferintelor, intalnirilor, workshopurilor te invata sa relationezi si sa socializezi eficient si sa iti formezi un network de antreprenori si posibili clienti.

Pe internet se poate mari reteau de cunostinte prin networking online. Retele de microblogging (microblogurile sunt o combinatie intre retele sociale si bloguri, in care postarile sunt mai scurte decat intr-un blog si mai lungi decat intr-o retea social) incep sa devina tot mai populare si mai utilizate pentru promovare, pentru patrunderea in diverse cercuri sociale online si pentru a castiga, in final linkuri catre site sin surse la care nu te-ai fi gandit. Exemple de microblogging sunt arhicunoscutul Twitter, Forsquare, Cirip si iKonect la noi etc. Aceste microbloguri permit reprezentantilor de afaceri online sa vanda prin accepatrea lor in diverse comunitati. Acestia urmaresc discutii, ofera solutii si satabilesc intalniri  de business care au pornit de la o discutie si putin fler. Astfel, in functie de nevoie, acestia isi ofera serviciile si ofera solutii la diverse probleme pe care potentialii clienti le au. Este un fel de „stalking” pozitiv si o metoda de a castiga  valoare in ochii google si al oamenilor. prin Linkedin, retea profesionala de interactiune, bazate pe domeniul angajarilor si al unei burse de locuri de munca mai neobisnuita. Se bazeaza tot pe networking. Recomandarile joaca un rol crucial in cresterea increderii si al clientilor. Daca ajungi la performanta de a-ati apropia o persoana sau un reprezentant al unui grup/firma/client si caruia ii castigi incredeea prin ceeace oferi si ai prestat deja, poti sa spui ca cala catre succes incepe sa fie pavata si optimizarea onsite are mai mult succes decat oricand.

Se spune ca atunci cand avem de ales, e bine sa alegem calea mai anevoioasa pentru ca vom avea foarte multe lectii de invatat din fiecare experienta. Optimizarea onsite rin black hat seo este mult ai simpla si nu necesita atat de mult efort sau batai de cap. De multe ori mergi la sigur, insa nu dureaza in timp efectele sale plus ca te alegi cu scoaterea din google a site-ului optimizat prin metode neetice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s