Ce inseamna responsive web-design si ce ne recomanda ‘Nea Gogu

Probabil ca trebuie sa fim foarte ancorati in domeniul IT, sa citim destul de mult si sa fim la curent cu toate noutatile care apar repede de la o perioada la alta. Variabilitatea este buna in acest domeniu deoarece cu cat suntem mai la zi cu toate si avem solutiile cele mai noi la diverse probleme, cu atat suntem in topuri si sensibili la ce au nevoie clientii nostri.

Tacticile noi impuse de catre google sunt tot mai performante si mai axate pe exprimarea calitatii. Mijloacele prin care specialistii din internet marketing promoveaza site-urile web sunt bazate pe suport vizual: imagini, poze, video. Toate acestea incorporate intr-un design web interesant il face ideal pentru google. Aceasta tactica a devenit de referinta in intreaga industrie. Design-ul web care sa se plieze pe  dimensiunile si codurile tuturor device-urilor la moda este ceea ce clientii au nevoie. Paginile web nu trebuie sa faca obiectul unui alt site special pentru fiecare device in parte pentru ca anumite scripturi pot face in asa fel incat acelasi url si cod html sa fie compatibil cu un ipad, un smartphone sau laptop atata timp cat un specialist se ocupa de acestea. Rapiditatea de incarcare, fiabilitatea, intregul aspect trebuie sa iasa in evidenta aceste site, indiferent ca e pe un telefon cu acces la reteaua de internet, fie ca e vorba de un ipad. In mod normal un site identic dar creat de mai multe ori pentru fiecare device in parte este inutil, consumator de energie si de bani, iar lui google va lua mult timp pana sa indexeze ambele site-uri, pana va depista legatura si intentiile proprietarului. „nea Gogu” se indreapta tot mai hoatarat spre adaptabilitate si flexibilitate cand vine vorba de design, astfel ca se pune problema unor site-uri speciale pentru mobil sau care au sectiunea speciala pentru a fi accesate de pe telefon. Acelasi continut este mult mai usor de promovat atat online cat si offsite, mai usor de raspandit mai ales prin retelele sociale.

Putem sa ne gandim numai la persoanele care comunica cu altele prin aceste site-uri, isi impart diverse articole pe retele, iar modul este grupul de device-uri. Un site caruia i s-a dat share pe facebook de pe telefon se vede diferit din partea celuilat care poate sa aiba, inca, un pc sau o tableta. Toti parametrii de organizare ai site-ului ar trebui sa se ajusteze automat la interfata celui care primeste mesajul si la cel care il trimite. Nu se poate ca un  site accesat de pe telefon sa aiba aceleasi  dimensiuni de codare si design ca si cel care este accesat de pe alt dispozitiv.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s