Ce inseamna replicarea unei baze de date in gazduirea web

Exista nenumarate metode de back-up in web hosting si in sectorul inregistrarii domeniilor, nameserverele au nevoie acum, mai mult decat niciodata, de metode inovative de back-up si exista nenumarate. Au fost dezvoltate multe elemente prin care un server poate primi acoperire in cazul in care apar situatii de urgenta iar datele se afla in pericol sa fie pierdute sau sunt vulnerabile spre a cadea in mana hackerilor. 

In domeniul serviciilor web, hosting si domenii web, asa cum ofera si claus Claus Web, http://www.clausweb.ro/inregistrare-domenii.php, bazele de date din sistemul MySQL sunt cele mai utilizate asta pentru ca sunt primul sistem de acest gen open source si cel mai bun pentru stocare date din site-uri. Sunt usor de utilizat si optime pentru a fi utilizate in stocarea de informatii ale site-urilor sau ale persoanelor care intra in diverse contacte cu site-ul. 

MySQL este cunoscut pentru ca ofera metode simple de creare a bazelor de date si de dezvoltare a site-urilor. Fie ca e vorba de un blog, site de cumparaturi sau de publicitate, sistemul de baze de date poate fi inclus in limbaje de programare precum PHP, Apache etc. 

Fiind cele mai flexibile si bune baze de date, sunt preferate si in back-up web hosting-ului. O copie a bazei de date originale poate ajuta mult un server sau un intreg datacenter de la un dezastru. Cu cat se afla in locatii geografice diferite, cu atat siguranta este mai mare. Un back-up de copie sau replicare a unei baze de date pe un alt server din acelasi datacenter nu ajuta prea mult pentru caa tunci cand apare un incendiu sau cutremur, distruge intregul datacenter.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s