Ce faci cand ai nevoie sa iti protejezi serverul virtual

Un pachet de gazduire web de tipul vps hosting este o solutie optima pentru site-urile care au acumulat un portofoliu de clienti las un business online. Este o solutie optima pentru ca la probleme de server acesta nu este afectat fizic, in cazul securitatii intampina dificultati si e nevoie de solutii bune si sigure.

Un vps, dupa cum stim, este o cale de mijloc, sa spunem asa, intre un pachet de gazduire shared si unul dedicat. Un shared este potrivit pe perioada determinata, pana cand afacerea se extinde. Un vps este optim pentru ca stim exact cat spatiu ne este oferit, avem acces root la contul de hosting si la server. Acum, la partea de securitate va oferim cateva metode prin care sa va protejati contul hosting: crearea back-upurilor – trebuie sa va asigurati ca in cazul unei defectiuni de orice fel, veti avea acoperire la infirmatiile si datele stocate: se poate face la bazele de date sau la server. Atata timp cat copiile acestora se afla in locatii diverse geografice sau cat mai departe de sursa originala a lor, cu atat va fi mai sigur. O alta solutie este crearea unor parole puternice la contul de hosting si clientilor. Adica ei trebuie sa fie incurajati sa isi creeeze un password puternic si sa il schimbe periodic pentru a nu putea fi patrunse de hackeri. Mai mult, o metoda sigura de securizare este un program sigur de transfer fisiere, cum este sftp. Criptarea datelor atunci casn sutn trans mise scutesc webmasterii si specialistii din industrie de probleme legate de spargere de parole si conturi.

Exista nenumarate metode, insa le-am ales pe cele cateva care par mai usor de facut si sunt sigure. Se mai pot aminti si altele in postari viitoare, insa cel mai important este sa stim ce vrem pe viitor ca si client si ca si webmaster. Asa vom sti si ce masuri de siguranta sa luam.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s