Aplicatia google reader a fost scoasa din uz de catre gigantul google in vara anului 2013

La inceputul lunii iulie din 2013, google reader a fost deconectat de la serverele google, acesta fiind un eveniment inevitabil, avand in vedere stirile despre acest lucru, raspandite inca inainte cu multi ani, din 2005 mai exact. Acesta a pastruns pe piata platformelor de rss reading inca din anul 2005.

Plarforma sau programul de abonare la noutatile de pe diverse site-uri si bloguri, un alt tip de rss reader al google-ului a supravietuit aproape 8 ani de zile printre platformele de acelasi fel. Google a asteptat ca oamenii sa isi ia datele din google reader si sa le plaseze in alte feed readere, insa le-a oferit o alta alternativa: google takeover, pentru a salva datele din google reader. Motivele pentru care google a retras programul reader este pentru ca acesta a inceput sa fie tot mai putin utilizat de oameni si pentru ca compania doreste sa se concentreze pe mai putine aplicatii si prioritati. Aceasta a fost declaratia lor oficiala.

Exista mai multe exemple asemanatoare google take over sau reader, printre care: flipboard, pulse, google currents etc. fiecare fiind compatibila cu un anumit sistem de operare. Acestea au fost optimizate sa functioneze mai ales pe smartphone-uri, si atuncu acestea au fost optimizate si pentru android, ios, windows phone etc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s