Ce este VPS? De la ce provine acronimul ?

Fiecare server de gazduire web pus la dispozitia clientilor de catre o firma de specialitate prezinta avantaje si dezavantaje, insa este important sa valorificam beneficiile lor, iar dezavantajele sa le imbunatatim prin alte metode sau sa ne transferam site-ul pe un alt server atunci cand consideram ca este timpul.

Asadar, un server vps (virtual private server), server virtual, cu beneficiile care sunt evidentiate si aici http://www.clausweb.ro/vps.php, este o optiune pentru un webmaster care are nevoie de o cantitate de resurse mai mare decat in cazul unui shared, are nevoie de un grad de independenta mai mare si trebuie sa stie, exact, cata cantitate de resurse are la dispozitie accesand un pachet de gazduire pe un server vps. In comparatie cu un shared stie exact cat spatiu si memorie are la dispozitie, trebuie sa stie beneficiile si punctele slabe, plus diferenta fata de un dedicat. Fiind un server de mijloc intre un shared si un server dedicat, un business online care se bucura de trafic si detine cateva pagini poate apela la un vps. Bugetul este un factor definitoriu atunci cand cineva alege un vps si nu un dedicat, mai ales daca, deocamdata, business-ul nu este atat de mare.

Beneficiile unui vps sunt: referindu-ne la memoria RAM, este unul dintre trasaturile principale in cazul unui virtual private server. Cresterea site-urilor gazduite cu diverse programe si aplicatii de tip php, css, joomla instalate pe server, necesita o anumita cantitate de memorie. In ajutorul sau, totusi, vine memoria Xen vps, suplimentara si benefica mai ales in cazul unei supraincarcari. Un alt aspect este spatiul de gazduire al site-ului in interiorul serverului: acesta este alocat fiecarui user, cu site-urile sale si care este separat de ceilalti useri. Practic, fiecare user are posibilitatea sa isi izoleze spatiul si site-urile de orice amenintare de tip virus, malware sau chiar hacking de la vecinii de server.

Un alt aspect al vps-ului este faptul ca poate inregistra un numar mare de domenii web, in functie de disponibilitatea sa ca spatiu si resurse care pot fi consumate. I se poate reinstala sistemul de operare oricand, la orice ora. Un vps permite actiuni de reelling hosting pentru cei care doresc o miniafacere din servicii web. Aveti nevoie de cunostinte de baza despre hosting si servere, de abilitati de vanzare si de un portofoliu de clienti multumiti, astfel ca business-ul poate functiona fara restrictii, cu resurse din partea firmei principale, bineinteles.

O problema la nivelul vps-ului este consumul ridicat de resurse, mai ales daca exista mai multe site-uri gazduite, care au la randul lor nevoie de spatiu si memorie, plus baze de date pentru trafic si clienti. Accesul root, in schimb este un motiv principal pentru care webmasterii aleg un vps si nu un dedicat. Accesul neingradit la server, pe care se pot instala si rula aplicatii si scripturi, care intr-un shared ar prezenta o problema la impartirea spatiului cu ceilalti useri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s