Cum diferentiem un server dedicat de un vps daca avem un business online de gazduit

Cu siguranta ca, chiar daca nu va pricepeti foarte bine la servere, hosting, back-up si alte denumiri specifice, stiti ca atata timp cat site-ul web gazduit are un server potrivit va functiona cum trebuie. Nu totul depinde numai de server, insa aproape totul depinde de firma care ofera serviciul.

Optimizarea elementelor pe care le furnizeaza o firma pentru site-urile pe care le gazduieste, a inceput sa fie o conditie pentru webmasterii care vin cu lectia facuta sa incheie un contract cu o firma de hosting. Pentru acest lucru, un business sau un site e-commerce care nu mai este la inceput de drum, ci a avansat putin prin extinderea catre un public mai larg, pagini web noi si la pluginuri si scripturi diverse, are nevoie de beneficiile unui vps sau dedicat, asa cum se ofera resurse pe http://www.clausweb.ro/servere-dedicate.php.

Exista dezbateri prosi contra privind cele doua tipuri de gazduire web, in privinta complexitatii si nevoii de resurse. De obicei, atunci cand detii mai multe site-uri, instalezi mai multe tipuri de aplicatii, pluginuri si imagini plus scripturi mai mult sau mai putin pretentioase, poti alege un vps dar in acelasi timp ar fi bun si un dedicat. Cum faci diferenta? Este bine sa cunosti bine afacerea pe care o detii si ce viitor doresti si prevezi pentru ea, astfel incat sa stii cat de mare va fi extinderea ei sau daca nu vor fi modificari ci traficul si serviciile se mentin in acelasi ritm, bun sau mai putin bun. Un vps limiteaza spatiul de gazduire si numarul de site-uri, le imparte impreuna cu memoria RAM cu alte vps-uri. Fiind servere virtuale nu au spatiu fizic, acestea sunt incorporate intr-un dedicat, insa memoria ram este solicitata mult mai mult.

Un vps imparte spatiul, memoria, procesorul cu alte site-uri si servere vps. Ofera, economie de spatiu fizic, intr-adevar, insa nu ai independenta de a administra serverul si a-l organiza asa cum doresti. Suporta diverse pluginuri si programe antivirus, protejand site-urile foarte bine. Totusi, un dedicat este inchiriat de client in intregime, dispune de toate resursele mai sus mentionate dupa cum doreste, accesul root fiind garantat. Userul care a cumparat un dedicat utilizeaza intreaga performanta si capacitate de stocare, este mai puternic si mai rapid.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s