Tipuri de panouri de administrare site-uri pentru conturile de hosting

Daca pana sa deschideti un business online sau orice tip de site nu ati aflat de cPanel sau de panoul de control, atunci in momentul in care le detineti sunteti nevoit sa va dcumentati putin despre ce inseamna si cate tipuri exista. Bineinteles ca providerul de servicii la care v-ati facut contul de hosting client va ofera totul, fara sa va faceti griji de contructia unui panou, insa exista provideri flexibili care permit ca clientul sa isi creeze propriul panou de control al site-ului ori pot alege intre cele disponibile pe piata.

In afara de bonecunoscutul cPanel/WHM mai exista cateva variante la fel de bune si de flexibile, si sunt gratuite de profil open-source. Panourile de control comerciale sunt utilizate de toate firmele de hosting, pe servere dedicate asa cum, spre exemplu, ofera si Claus Web pe pagina lor: http://www.clausweb.ro/servere-dedicate.php, vps sau pe spatii shared. Panourile de control pot fi create de la zero, ceea ce impune o munca atenta sau pot fi alese dintre cele comerciale si pentru care care firma de hosting are licenta de utilizare. Unele panouri sunt simple si fiabile pentru diverse site-uri, altele sunt create special pentru anumite site-uri complexe, care, de cele mai multe ori sunt de tip e-commerce. Daca va doriti un panou de control comercial sau unul open source nu trebuie decat sa cautati un provider flexibil sau care are deja licente pentru ele.

Spre exemplu, modelul Open Panel, este o platforma de control creat pentru a fi usor de utilizat, foarte potrivit pentru dezvoltatori, ofera libertate de utilizare si conducere a proceselor de pe un server, iar fata de interfata grafica cu care suntem obisnuiti detine si una in linie de comanda, adica libertate de administrare a sistemului. Alte exemple sunt: Usermin, cloudmin, webmin care sunt sisteme open source si comerciale. Permit administrarea unui sistem cu usurinta, a unui server vps, intr-un sistem cloud. Sunt gratuite, doar licenta lor trebuie platita. Panoul de control sub numele de ZPanel, ideal pentru a administra servere Linux, Unix, Mac, Windows. Detine toate caracteristicile necesare de ultima generatie pentru a administra servere dedicate, este usor de utilizat si puternic, potrivit chiar pentru companii mari sau site-uri cu multe sisteme de baze de date si nu numai.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s