Ce inseamna flexibilitate in hosting si cum putem schimba anumite setari la fisierele gazduite

Asa cum bine stim, platforma cPanel este de un extraordinar ajutor, este user-friendly si foarte eficient atunci cand cautam ceva, dorim sa aflam informatii despre contul de hosting, despre site-uri sau dorim sa facem anumite modificari. Una dintre posibilitati este modificarea permisiunilor fisierelor din cPanel. Este o parte foarte importanta pentru ca are legatura directa cu partea de securitate a fisierelor, trebuie sa stim foarte bine ce dorim sa facem si care sunt consecintele modificarilor unor fisiere sau a unor foldere.

Accesarea optiunii poate fi demarata prin logarea in cPanel. Pentru a ajunge la optiunea Change permission trebuie sa intrati in File Manager, se faceti click pe numele fisierului sau al folderului pe care doriti sa il modificati sau la care doriti sa ii schimbati setarile de permisiune, iar apoi sus in meniu aveti optiunea finala, asa cum am amintit. Atunci cand considerati ca este o reala nevoie modificarea setarilor de permisiune ar trebui sa accesati sectiunea. Cel mai bine este sa consultati echipa de asistenta sau pe cineva specializat din firma care va ofera hosting-ul, indiferent despre ce pachet sau tip de hosting este, spre exemplu http://www.clausweb.ro/gazduire-web.php, pentru ca, daca nu stiti in amanunt ce inseamna meniul puteti comite erori care vorcosta clientii si apoi pe dvs. ca si proprietar de business. Fisierele si folderele care se doresc modificate nu sunt accesate numai de dvs, de firma, de clienti ci si de alte resurse de pe server. Setarea unor elemente incoreste pot bloca site-ul sau il pot face indisponibil in diverse operatiunei externe sau interne de server. Puteti, spre exemplu sa faceti modificari care sa aduca atingere operatiunii de cumparare prin programul shop carting sau cosul de cumparaturi. Daca blocati setarile, sau le modificati nefavorabil, clientii nu vor putea cumpara de pe site, comenzile lor nu se vor inregistra in fisierele alese iar de la asta pot decurge mari probleme care pot dauna traficului si reputatiei site-ului. Un alt exemplu poate fi blocarea salvarii traficului in fisierele alese pentru a-l monitoriza. Daca acestor scripturi nu li se acorda permisiunea in fisiere de log atunci procesele descrise nu vor functiona.

Trebuie sa fim precauti, sa fim siguri de ce facem si sa fim siguri ca vrem sa procedam la demararea unor modificari. Echipa de hosting, daca este politicoasa si niste adevarati parteneri va vor atentiona asupra urmarilor actiunii dumneavoastra. Un click facut din greseala sau din neatentie poate intoarce procese intregi ale unor plug-inuri pe dos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s