A fost trimis primul e-mail in limba araba intre nume de domenii internationalizate

Dezvoltatorii din domeniul inregistrarii si al domeniilor web doreau sa introduca posibilitatea scrierii numelor de domenii web si in alte limbi, adica in caracterele altor limbi care nu folosesc, in mod oficial, alfabetul curent. Spre exemplu, chineza, japoneza si araba, ar avea nevoie de nume de domenii internationalizate.

In toamna anului 2010 a fost testata pentru intaia data trimiterea unor mesaje e-mail in limba araba, intre doua adrese IDN-Internationalised Domain Name. Acestia au considerat ca o aplicatuie mobila ar fi oportuna pentru un astfel de experiment si astfel, mesajul a ajuns la destinatie, schimb intre doua adrese de e-mail internationalizate. Domeniile IDN-Nume de Domenii Internationalizate, au fost create si introduse in circulatia larga in domeniu hosting pentru a putea reprezenta adrese in limbi care utilizeaza caractere speciale, chirilic, hindu etc.

Domeniile IDN au fost introduse cu scopul de a putea folosi si caracterele din sisteme lingvistice diferite. Faptul ca industria hosting si al domeniilor web se dezvolta si in aceasta directie arata din nou, cat de necesar, util si indispensabil devine internetul de-a lungul trecerii timpului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s