Cum verificam consumul de spatiu cand avem un site de tip business online?

E bine de stiut ca pachetele de hosting cu spatiu pe disc nelimitat sunt doar forme de marketing. Nu exista in mod concret, spatiu mare exista sau care nu l-ai ocupat cu site-urile tale, dar resursa de spatiu se creaza pe server, nu poate fi o resursa inepuizabila. Cu siguranta te-ai confruntat cu nevoia de a largi spatiul initial alocat de firma de hosting pentru un site de tip e-commerce. E bine de stiut cat spatiu ai la dispozitie, ce site-uri ai gazduite si ce solutii de extindere exista la providerul tau.

Serverele dedicate sau virtuale-vps au mai multe optiuni prin care sa se verifice consumul de spatiu de catre site-urile gazduite, de webmasterii care s-au extins sau care si-au imbunatatit afacerea prin complexitatea site-ului, a informatiilor gazduite si a traficului ridicat si insemnat. In schimb, un cont shared cu site-urile sale plasate poate verifica spatiul utilizat numai prin intermediul cPanel, panoul de administrare al contului de hosting. Platforma cPanel permite verificarea fiecarui director in parte, a fiecarui fisier si tot ceea ce este gazduit, ca date, de catre site-ul gazduit, deci a spatiului consumat. Optiunea este foarte utila si usor de realizat. Se pot verifica spatiul fisierelor din home directory, cele vizibile, se poate verifica gradul de ocupare al celor ascunse plus situatia bazelor de date. Daca exista baze de date MySQL poate fi verificat spatiul pe care il ocupa, in parte sau in totalitate. Deoarece toate datele sunt stocate ordonat si eficient in acestea, este esential sa stim cat ocupa si sa cerem un upgrade la ele sau la server, daca este cazul, pentru a te extinde atat cat e nevoie. La un transfer, ca si in exemplu informatiilor de aici, http://www.clausweb.ro/transfer-domenii.php, de la un server pe altul, adica de la o firma la alta, e foarte bine, macar atunci sa fim la curent cu resursele necesare pentru a sti ce tip de nevoi avem si la ce buget sa ne limitam sau nu.

In cazul oricarui director se poate face click pentru a vedea continutul. Se deschide in file manager, interfata grafica a cPanel-ului. Aici sunt afisate directoarele, fisierele si marimea lor, plus spatiul total ocupat si cel disponibil. Este bine ca, la anumite intervale de timp sa fie verificate aceste resurse pentru a sti daca e nevoie de schimbari.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s