Site-urile infectate cu diversi virusi pot afecta serverele furnizorilor de hosting?

Deoarece metodele prin care infractorii cibernetici ataca site-urile gazduite la diversi web hosting provideri ajung sa strice reputatia acestor firme din cauza clientilor care isi retrag tot mai mult increderea in ele si se intreaba ce solutii de securitate folosesc firmele. Site-urile compromise, mai ales cele care prezinta un interes primordial datorita popularitatii lor, in primul rand, ajung sa devina instrumentele cu care infractorii din online corup si alte servere si alte site-uri.

Fie ca este vorba de administratori sau proprietari de site-uri, ca si clienti, ajung intr-o stare destul de ingrata de a pune la indoiala calitatea serviciilor multor firme de hosting locale sau in sistem cloud. Reputatia are de suferit pentru totdeauna cand este spart un cont de hosting, datele sensibile sunt scoase la iveala pe web iar site-ul coboara lent din serp si din scara de preferinte a clientilor clientului tau. Ca firma de hosting poti fi perceputa ca neserioasa, si cand te gandesti ca un generator de parole, un update regulat la antivirus si la firewall ori un back-up puternic ar fi salvat de mii de ori site-ul, regreti enorm. Cei de la Clausm, spre exemplu ofera back-up non-stop si protectie firewall, dar nu numai. Aruncand o privire mai atenta la pachetele de servicii, putem observa structura si siguranta: http://www.clausweb.ro/promotional-gazduire.php, dar exista si alte tipuri de oferte.

Exista clasamente si sondaje conform carora foarte multe companii de servicii hosting au pierdut clienti in valuri din cauza serviciilor precare de asistenta sau pentru care firmele de hosting cer niste taxe in plus. Acesta este un impact economic atat pentru firma de gazduire cat si pentru clientii ei, comunitatea globala de hosting trebuie sa isi creeze solutii prin care sa poata combate atacurile si sa poata pastra clientii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s