Datele clientilor sunt compromise in urma atacurilor botnet prin sql injection ?

Infractorii cibernetici sau specialistii in crearea de botneturi sunt tot mai mult in faza in care ataca negresit servere si site-uri de calibru mare in industria hosting, si punctat, mai cu exactitate, site-urile care ruleaza sute de mii de dolari. Sigur ca nici micile afaceri nu sunt omise, insa, specialistii in protectia online a site-urilor au anuntat oficial cazurile destul de frecvente, deja, de afaceri compromise.

Robotii generatori de spam, creati sub forma pc-urilor de trimitere spam in valuri pe internet, sunt creatie a hackerilor care urmresc sa fraudeze companii cu profituri mari sau business-uri mai mici carora, cel mai adesea, le viruseaza site-ul in asa fel incat sunt irecuperabile sau cand revin, in final pe internet, pr-ul este foarte jos, clientii au ales alte firme, iar din serp au fost scoase sau se vor afla pe lista de asteptare la indexare, din partea motorului de cautare google. Softurile automatizate utilizate sau instalate in site-uri sunt favorabile hackingului. Malware-urile instalate pe serverele vps si dedicate, ca si aici, http://www.clausweb.ro/corporate.php, sunt daunatoare furnizorului hosting pentru ca daca nu sunt depistate la timp, ajung sa devina elemente de raspandire de virusi si spam pe internet, iar asa hackerii isi instaleaza si mai multe pc-uri care au cale libera de imprastiere.

Se pare ca atacurile de tip ddos, xxs sau sql injection au inregistrat o crestere cu mai mult de 6% in anul 2013, fata de anii 2011 si 2012. Pune pe ganduri putin comunitatea hosting globala pentru ca marii proprietari de online store-uri si de business-uri in diverse domenii se intreaba cum functioneaza si cum updateaza furnizorii de servicii web modulele de securitate cand sunt ingrijoratoare ravagiile produse de elementele negative care ataca internetul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s