Este posibil, web hosting ecologic si economic?

Atunci cand marile companii adopta pozitia eco-friendly, putem vorbi de un trend-setting. Este o moda dar si un beneficiu adus naturii, din partea marilor firme mondiale care aleg sa isi creeze infrastructuri pe baza de economie de energie electrica si nu numai cu scopul de a proteja mediul si, evident, de a atrage cat mai multi clienti si pareri pozitive despre dezvoltarea industriei lor.

Branduri cunoscute precum Amazon sau Google sunt printre cele cateva care si-au permis financiar si au inceput sa isi bazeze activitatea pe energia regenerabila. In industria hosting s-a intamplat la fel, s-au organizat competitii intre firmele cu cea mai ecologica aparatura. Cea care a castigat titlul de cel mai ecologic hosting in anul 2012 este firma Green Geeks. Canadiana de origine, sunt mandrii de ceea ce au realizat, ei utilizeaza cea mai noua generatie de procesoare pentru serverele sale. Ele sunt programate spre utilizarea unei cantitati de energie cat mai redusa, dar cu putere, stabilitate si randament foarte mare. Ea se alimenteaza cu energia produsa de un sistem foarte bine pus la punct, de mori de vant care racesc si alimenteaza serverele cu electricitate.

Serviciile de gazduire web oferite de aceasta firma si multe altele ca si ea, utilizeaza la maxim serverele, dar, fata de alte datacentere, este in conformitate cu standardele de mediu, neafectandu-l deloc in mod negativ. Aceasta tehnologie 100% „prietena cu mediul”, este de dorit pentru cat mai multe firme, indiferent in ce domeniu activeaza. In zona web hosting-ului era deja necesar un exemplu din partea unor firme mari pentru ca acestea pornesc orice in lume. Astfel, se doreste ca, in timp, tot mai multi sa isi schimbe infrastructura pe cea cu consum minim de energie artificiala si sa treaca pe cea pusa la dispozitie de natura, gratis. E nevoie de know-how-ul de a o pune in practica, de dorinta si de resurse financiare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s