Nici in cloud hosting, unii furnizori flexibili, nu permit personalizarea completa a serverului

Asa cum intalnim si in cazul hosting-ului pe care il stiam pana acum, cu pachete de gazduire si cu administrarea anumitor parti: programe, sistem de operare, modificare si ajustare aplicatii in functie de dorinta sau nevoie, si gazduirea cloud ofera un anumit nivel de flexibilitate in administrare. Sigur ca in cazul hostingului clasic un server managed sau unmanaged poate fi gasit numai in cazul unui dedicat, in cloud trebuie doar sa hotarati care parte din sistem doriti sa fie la latitudinea dumneavoastra, de constructie sau modificare si care ramane in grija firmei de cloud.

Fiecare tip de cloud hosting detine diferite niveluri la care este administrat de catre furnizor, dar, spre exemplu, furnizorii care  administreaza partea softare-SaaS-Software as a Service, permit personalizarea programelor sau a aplicatiilor in totalitate, in timp ce multi altii au creat o serie de reguli dupa care clientul va fi nevoit sa se consulte. Sau, unii furnizori de Platform as a Service fac ei insisi upgrade-uri la sistemul de operare, in timp ce altii lasa si acest aspect in sarcina clientului.

Pe masura ce optiunea de cloud hosting devine tot mai populara si mai preferata, poate in detrimentul hosting-ului clasic, unii webmasteri si firme de hosting au cerut un anumit nivel de standardizare. Este bine ca, atunci cand cautati un furnizor de hosting s ava sigurati de conditiile in care spun ca ofera cloud-ul si cum sta, de fapt, situatia. Prin niste cautari in google, referinte si discutii cu clienti antuali sau fost ori persoane care au mai folosit cloud la o anumita firma, va veti putea asigura de seriozitatea firmei si de ce tip de administrare veti alege.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s