Cum procedezi cand vrei sa-ti schimbi rapid providerul hosting fara a avea pierderi de trafic

Intotdeauna cand, poate, inevitabil, ajungem la concluzia ca este nevoie de o schimbare majora in privinta site-ului sau a site-urilor detinute la capitolul furnizor de servicii hosting, trebuie sa alegem cu grija noul partener si sa ne asiguram ca ne ofera exact ce avem nevoie.

Avem de parcurs cativa pasi, cei mai importanti, pentru ca transferul sa se faca rapid, fara sa afecteze uptime-ul site-ului, indiferent de unde ar fi accesata adresa sa web. Dar, inainte de a contracta, efectiv, un nou provider hosting trebuie sa ne documentam cu privire la activitatea lui de pe piata prin contactarea altor clienti care colaboreaza cu el, prin vizitarea unor comunitati online, forumuri, review-uri despre firma si calitatea serviciilor sale etc. O sugestie poate sa fie: http://www.clausweb.ro/gazduire-business.php.

Dupa ce ati gasit firma de gazduire trebuie sa va alegeti pachetul de hosting care vi se potriveste cel mai bine, cantitatea de resurse care se preteaza la afacerea online: spatiu, memorie, procesor, trafic, largime de banda. Un alt pas vital este verificarea situatiei metodelor de securitate ale site-ului si ale serverelor, ce fel de back-up ofera si daca este pe perioada nelimitata sau numai temporar. E bine sa treceti prin acest pas, e bine sa aveti o copie, pentru ca acesta e un back-up, al bazelor de date, al fisierelor, adreselor de e-mail. Puteti verifica ce metoda utilizeaza pentru transfer de fisiere si de creare sau uploadare de continut pe site. Optiunea sftp din Cpanel, ca panou de control sunt optiunile cele mai viabile la ora actuala, utilizate de foarte multi furnizori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s