Widget-ul versus pluginul lui wordpress

E nevoie de cateva explicatii despre opozanta celor doua, despre ce inseamna fiecare si care dintre ele este mai buna, mai eficienta. Pentru constructia unei afaceri online de succes e nevoie de ambele. Din cauza ca ambele seamana foarte mult in modelul de operare, de multe ori este greu sa le deosebesti, insa ambele contribuie foarte mult la imbunatatirea blogului sau al business-ului in general.

Un pugin are rolul de a fi introdus de un designer web prin care adauga noi functionalitati. Este ca si un soft si sunt de mai multe feluri: pentru optimizarea in motorul de cautare, pentru crearea de post-uri noi, generator de noi contacte si altele. Toate aceste pluginuri au fost create de designeri talentati de la wordpress. Exista anumite functionalitati la wordpress care te ajuta chiar sa faci profit si sa monetizezi afacerea construita pe platforma open source. Pe blog sau pe site, daca vrei sa introduci pluginul pentru cumparaturi, acela va fi cel cu „cart”. Orice tranzactie online necesita acel plugin, mai ales folosind wordpress.

Pe de alta parte, widgeturile sunt obiecte sau unelte pe care le adaugi pe bara laterala a unei pagini web, blog sau orice tip de site. DE obicei, acestea deriva din pluginuri, din acst motiv se spune ca cele doua se confunda. Atunci cand va hotarati sa instalati diverse widgeturi: calendar, ceas etc. veti beneficia automat de multi vizitatori si clienti. Mai mult, exista widget care ajuta vizitatorii sa gaseasca mai usor continut mai vechi. Aceste softuri mici care deriva din pluginuri reprezinta orientarea totala spre client a firmei. Imediat dupa continut, zona widgeturilor este cea mai importanta de updatat si ajustat la cerintele clientilor si ale noilor tendinte in originalizarea unui site.

Un widget, deci, este un plugin pe care il poti lua si plasa pe blog sau pe site destul de simplu. Pluginul este un script sau un soft care imbunatateste functionalitatea site-ului, pentru webmaster si pentru clienti. Tinand minte toate aceste detalii, te poate ghida spre idei de infrumusetare si unicitate atunci cand iti imbunatatesti blogul si cand vrei ti-l deschizi, nou-nout.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s