Back-up necesar pentru un site web, cum il poti face chiar din cpanel

Probabil ca ne intrebam adesea de ce ar fi nevoie de back-up la un site cand este gazduit pe servere publice care beneficiaza de cea mai noua tehnologie de protectie si update. Este, intr-adevar, important sa ne simtim siguri pe alegerea facuta in cazul unui provider web, insa de cele mai multe ori, precautia clientului a fost cat se poate d ebinevenita atunci cand atacul infractorilor online a trecut de sistemul de securitate a multe servere publice internationale.

Asa cum spune o veche lege a fizicii, putem spune ca, si in cazul serviciilor web, totul este relativ oricat de bine tehnicile de marketing si-au indeplinit scopul in cazul clientilor. Sigur, calitatea si tehnologia de ultima ora isi spun cuvantul cu fiecare site gazduit, insa toate stirile despre distrugerile la nivelul serverelor unor mari companii au pornit, de multe ori, de la gandul „noua nu ni se poate intampla”. De aceea, pentru a crea un back-up rapid nu trebuie decat sa va logati in cpanel. Fiecare domeniu web are un cont hosting separat care detine un username si o parola date de firma. Dupa ce ati accesat corect contul veti observa  mai multe iconite si categorii, asezate ca si intr-un meniu.

In sectiunea „files” trebuie accesata iconita backups. Sub textul Download a Homedirectory Backup trebuie sa faceti click pe home directory, dupa care va aparea optiunea de a downloada un fisier. Trebuie continuat pasul acesta, descarcati fisierul pe propriul computer. Acest back-up e bine sa fie realizat periodic, iar pe aceeasi pagina sub butonul lui Home directory se gasesc linkuri pentru a incarca back-up-uri ale bazelor de date.

Incepand cu back-up al site-ului si gandindu-ne ca putem face separat pentru fiecare fisier, baza de date sau e-mailuri, trebuie sa intelegem ca aceasta operatiune este numai pentru binele afacerii online si al proprietarului site-ului, asa cum ofera si http://www.clausweb.ro/gazduire-business.php. Atunci cand apar defectiuni fizice, e nevoie de diverse update-uri la server sau se intampla ca apar, din pacate, virusari si actiuni infractionale de hacking, faptul ca aveti o acoperire sau un „as in maneca” este tot ce este mai bun si dorit pentru o munca de ceva timp si pentru un portofoliu de clienti adunati in timp si cu multa straduinta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s