Foarte cunoscutele sisteme open source utilizate in web hosting sunt sigure pentru clientii care detin site-uri e-commerce?

Se stie destul de bine si aproape de toti utilizatorii de servicii web si al internetului, in general, ca de mai multa vreme, pe langa brandurile dezvoltatoare de tipuri de sisteme in domeniul hosting, au aparut cu succes branduri alternative open source, cu aceleasi destinatii si scopuri, dar, se pare ca sunt din ce in ce mai bune si mai populare printre firmele specializate si de catre clientii lor.

Probabil cu totii stim ca cel mai bine un program sau un sistem de operare open source inseamna ca poate fi downlodat si instalat gratuit pentru ca codul sau sursa poate fi vazut si modificat de oricine. Prin natura sa, un astfel de program este imbunatatit mereu de amatorii care se pricep, bineinteles, in astfel de domeniu si care mereu aduc un plus de mai bun in structura sa. Intrebarea multor specialisti este daca aceste aplicatii si sisteme sunt sigure din punct de vedere al securitatii. Pot fi acestea utilizate lejer online fara teama ca este expusa direct atacurilor web de foarte multe tipuri? Ei bine, raspunsul general este ca un sistem open source care este creat prin viziunea si ideile foarte multor oameni, tinde sa fie analizat din multe prespective la care se pot observa mult mai repede unele scapari. Aceasta in comparatie cu un software proprietar.

Sigur ca fiecare tip de software are sustinatorii sai, insa un sistem open source este flexibil datorita faptului ca, nu ca si in cazul software-ului proprietar care trebuie sa cumpere parte de securitate, acesta este imbunatatit si modificat permanent si la partea de protectie. Chiar daca furnizorul scriptului de securitate iese de pe piata se poate crea un nou tip sau se poate cauta printre cele disponibile pe piata. Adaugand inca un aspect le cele expuse mai sus, codul sursa al soft-urilor fiind securizat, nedisponibil oricui, poate ascunde faptul ca a fost creat sa monitorizeze activitatea unor utilizatori fara ca acestia sa stie. In schimb un open source este un sistem deschis si fara aplicatii ascunse. Cu toate argumentele in favoarea sau in defavoarea unui open source sau proprietar, nu se poate garanta siguranta. Oricat am cauta garantia unui sistem perfect securizat nu vom gasi din cauza ca programele mereu se imbunatatesc, la fel si tehnicile de spargere de conturi de hosting si de hacking pe servere. Un exemplu de firma de servicii hosting este si http://www.clausweb.ro/gazduire-business.php.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s