Ce este cel mai potrivit in hosting: server dedicat, vps, shared sau reselling hosting

V-ati creat planul pentru business-ul dvs online, stiti ce continut sa publicati si cat trafic vizati? Totusi, nu detineti prea multe cunostinte despre hosting si servere si aveti nevoie de niste lamuriri si sugestii. Exista foarte multe firme de servicii de gazduire insa nu toate sunt potrivite sau serioase. Faptul ca doriti sa dezvoltati un site de tip comert online veti avea nevoie de anumite cantitati de resusre de spatiu, memorie RAM, viteza de procesor si trafic disponibil plus, de ce nu, conexiuni concurente posibile.

Serverul dedicat  – Este extrema unei liste de oferte, daca poate fi denumit astfel, de hosting in sensul in care ofera independenta si libertate proprietarului spatiului, pune la dispozitie spatiu si memorie si suporta trafic foarte mare pe sute de site-uri pe care are capacitatea de a le gazdui, in comparatie cu un vps sau un shared. Libertatea de control a resurselor sale determina clientul sa poata alege in a detine un spatiu hosting administrat de catre firma de gazduire sau de catre clientul insusi, daca detine cunostintele tehnice necesare, pentru a mentine serverul in conditii optime de functionare. Un exemplu de oferta de servicii hosting pe server dedicat este si aici: http://www.clausweb.ro/servere-dedicate.php.

Cine alege un pachet dedicat va putea alege sa dea administrarea hardware sau pe partea de soft firmei sau altcuiva, depinde de capacitatea sa financiara si a cunostintelor tehnice in a supraveghea sistemul. Un server dedicat managed este, de obicei, mai scump decat unul unmanaged, insa pe termen lung este o investitie buna mai ales atunci cand problemele aparute vor depasi abilitatile tehnice ale proprietarului. De asemenea, cine achizitioneaza un dedicat, poate alege din mai multe tipuri de pachete cu hardware care poate fi configurat la cerere: adica cantitatea de spatiu pe disk pe care sa o ocupe un site, memoria ocupata pentru toate uploadurile pe site si instalarile de programe sau chiar tipurile de stocare date, clasicele hdd-uri sau ssd-urile ultrarapide, configuratii in RAID sau in RAM. Avantajul achizitionarii este ca spatiul pe server nu este impartit cu alte site-uri. Beneficiati de toata puterea si capacitatea sa, plus ca astfel va veti bucura de performanta sporita, stabilitate si securitate.

Servere VPS  – Acestea sunt denumite virtuale sau VDS-servere virtuale dedicate. Acest tip de gazduire poate fi un tip de pachet de hosting de mijloc, intre shared si dedicat. Planurile vps ofera posibilitatea unui control din partea clientului a spatiului, ceva mai mare decat in cazul shared, un cantitatea de spatiu este cunoscuta exact de client. La shared cantitateade resur se nu este cunoscuta pentru ca fiecare este impartita dupa principiul „primul venit primul servit”. Vps-ul permite modificari in configuratiile soft si hardware, si ofera unele libertati clientului: de exemplu isi poate instala propria optiune de sistem de opearare pe server. Asemanator cu tipul de gazduire web dedicata, vps-ul poate fi administrat sau neadministrat. In cazul optiunii de managed a vps-ului, puteti avea parte de back-up si upgrade la diverse softuri instalate pe server. Un dezavantaj pe care il are vps-ul este ca consuma rapid o foarte mare cantitate de resurse, ceea ce nu este un punct forte, insa acesta este compensat de faptul ca este un mediu propice de testare si dezvoltare, este intotdeauna intr-un grup de servere-tip cloud si resursele sale pot fi marite sau micsorate cand este nevoie (scalabilitate).

Gazduirea shared  – Este optiunea de gazduire web cea mai ieftina si mai simpla pentru ca pe un server sunt plasate mai multe site-uri web. Clientul are dreptul sa isi administreze contul din cpanel, iar partea hardware este agrija firmei de hosting. Serverul shared are mai multe hard diskuri si elemente hardware, poate detine mai multe site-uri si conturi de hosting, insa prezinta niste dezavantaje care il fac o optiune pentru site-uri aflate la inceput de drum: resursele se consuma rapid din cauza ca exista multe pagini web, tipul si numarul fisierelor care apartin fiecarui site, numarul de vizitatori, traficul si downloadul este mare pentru ca fiecarui site ii este destinat o anumita parte de resursa pentru a putea fi accesat de oricine. Exista furnizori de hosting care atrag clienti prin ofertele in care includ resurse nelimitate de spatiu, memorie sau trafic iar realitatea este ca ei fac, de fapt, overselling, ceea ce poate duce la blocarea site-urilor, din cauza ca sunt mai multe site-uri decat suporta serverul.

Un cont shared hosting este indicat unui business la inceput de drum, care nu are nevoie de spatiu, memorie, pagini web sau trafic ori viteza de download. Atunci cand traficul pe site se inteteste se poate trece la un upgrade de server si cel mai potrivit este un vps sau daca nu, se poate trece direct la un dedicat.

O alta optiune intr-un plan de gazduire este posibilitatea de vanzare spatiu de gazduire prin posibilitatea de a deveni reseller. Adica, aceste pachete de hosting sunt concepute special pentru persoane fizice care au pfa sau pentru persoane juridice care doresc sa vanda servicii de gazduire dar nu isi permit configurari hardware si spatii in datacentere. Este o oportunitate buna si pentru furnzioriii de hosting sa isi promoveze serviciile printr-un reseller sau mai multi.

Aceste posibilitati de a deschide afaceri online permit resellerului sa creese propriile taxe pentru ceea ce ofera, este bine ca firma sa beneficieze de o asistenta tehnica competenta si prietenoasa, pachetele de reseller pot fi scalabile si pot fi ajustate in functie de utilizarea resurselor si a costurilor, in functie de vanzari. O alta alternativa la reselling este afilierea. Adica un vizitator acceseaza adresa firmei de hosting printr-un link plasat pe site-ul dumneavoastra ca si reseller, insa recomandarea serviciilor companiei de hosting pot fi recomandate unui client fara a uza de oferta de servicii oferite de dumneavoastra ca reseller.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s