Ce inseamna spoofing si ce presupune Sender Policy Framework

Problema mesajelor spam si a virusilor sau malware-ului care patrunde in casutele de e-mail ale clientilor, pe serverele de hosting si in diverse programe instalate pe server au inceput sa produca pagume majore si ingrijorare printre clientii firmelor de hosting. Marile companii, de renume, sunt preferate de catre hackerii care declanseaza daunele.

Sigur ca este posibil sa fi si auzit faptul ca giganti ai industriei hosting dar si din alte domenii si-au provocat perioade de downtime si spamari ale casutelor de e-mail in mod voit ca tehnica de marketing si pentru a atrage atentia si debaterie pe aceste teme, pentru a manpula utilizatorii sa le acceseze site-urile si sa fie in centrul atentiei utilizatorilor internetului pentru cat mai multe zile la rand. Sigur ca, eliminand aceste anomalii, faptul ca un cont de hosting sau de client este spamat cu mesaje spoof nu este deloc o gluma. Totusi, firmele serioase care ofera servicii de calitate vor oferi cele mai bune solutii de protectie: http://www.clausweb.ro/gazduire-web.php. Mesajele de e-mail false care vin de pe adrese la fel de false sunt greu de detectat si de urmarit, insa sunt foarte frecvente si de cele mai multe ori contin linkuri virusate sau ameninta utilzatorul ca trebuie sa achite o amenda data de o banca foarte cunoscuta pe adrsea careia trebuie sa ii trimita datele de cont si pin al cardului de credit. Din pacate multi clienti au cazut in plasa, insa cu putina logica, o banca serioasa nu va trimite un e-mail atat de sensibil ci va chema clientul la sediul sau.

Cu siguranta ati patit sa primiti un e-mail cu linkuri virusate de la o adresa de mail falsa, ati blocat-o, dar in continuare ati primit acelasi mesaj spam de la o alta adresa falsa. Ori, l-ati primit de la propria adresa de e-mail pe care nu mai aveati cum sa o blocati. Solutia la  o astfel de problema este SPF-ul Sender Policy Framework, este un soft care identifica pentru un domeniu web serverele de pe care trimite e-mailuri. Atunci cand o adresa web trimite un mail de pe un server care are un numar de ip. Atunci cand mailuri sunt trimite de pe alta adresa ip din partea unui site care avea pana acum un alt ip, rezulta ca adresa este spoofata. Scopul SPF este de a impiedica trimiterea de mesaje e-mail in numele altora.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s