O mare si cunoscuta companie IT construieste un hdd de 120 petabytes

IBM este de mult timp un brand in industria hosting si, in general, in cea it. Nu mai are nevoie de prezentare, pentru cei care activeaza in bransa se stie ca echipa brand-ului, putem spune deja, colaboreaza cu cele mai mari firme din lume. Tocmai, pentru una dintre acestea, echipa a inceput constructia unui sistem de stocare hdd de 120 petabiti.

Proiectul este construit pentru o firma mare, numele careia nu a fost dezvalui inca, insa ceea ce se poate spune cu precizie este ca va fi formata din 200 de hard-disk-uri. Aceasta unitate va putea stoca 150 miliarde de pagini web, 24 miliarde fisiere mp3 de 5 MB. Astfel de unitati de stocare, la un astfel de calibru, nu exista in lume, insa este un ton care da startul unor astfel de tehnologii pentru viitor. Cel mai mare fiind de 15 petabiti. Nu va trebui prea mult timp ca marii reprezentanti din industria hosting, clasic si cloud, sa inceapa sa creeze tehnologii si sisteme de stocare din serverele proprii.

Inginerii gigantului it vor sa puna la punct un sistem puternic, care sa functioneze in conditii grele, vor sa le ataseze sisteme de racire pe baza de apa si nu de ventilatoare, care functioneaza pe baza de electricitate, economia de resurse va fi infinit mai vizibila. Aceasta unitate se doreste a fucntiona la capacitate maxima, iar in cazul defectiunii unui hard-disk, celelalte ii vor prelua sarcinile fara ca orice client sa simta asta la buzunar sau la uptime-ul site-ului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s