Gazduire site-uri sau stocare date la provider local sau prin cloud hosting

Atata timp cat datele noastre, site-ul, e-mailurile si diferite tipuri de continut destinate site-ului, sunt stocate la un furnizor de calitate si de incredere, indiferent ca sunt online sau offsite, sunt in siguranta. Daca le creem si un backup, situatia este sub control iar malware-urile nu pot atinge datele. Aceste lucruri sunt considerate ca niste adevaruri general-valabile, in industria hosting sau sunt luate in sensul cel mai exact de multi clienti si multi provideri. Ei bine, lucrurile nu sunt chiar asa.

Un site simplu, care este doar pentru prezentare, are putine pagini web si nu are aplicatii web, poate fi gazduit pe un server al unei firme de hosting locala. Sunt foarte multi prvideri azi, incat este greu asupra caruia sa te decizi. Important e sa aiba experienta in domeniu, sa fie cunoscuta si sa stii ce beneficii ofera unui site gazduit la ea. Pe masura ce se extinde, site-ul are nevoie de tot mai mult spatiu de gazduire pentru mai multe pagini web, iar o oferta interesanta poate fi aceasta: http://www.clausweb.ro/gazduire-business.php, informatie, baze de date, are nevoie de un server separat pentru e-mailuri etc. Este recomandat ca acesta sa isi stocheze datele in sistem cloud, offsite, pentru ca astfel se pot pastra mai multe cantitati de date si nu risca sa fie contaminate cu virusi sau diverse atacuri de pe internet. Multe firme de cloud storage ofera optiuni accesibile ca pret si ca pachet de servicii. Acestia, dispun, de obicei, de infrastructura stabila, puternica si permit scalabilitate, flexibilitate, in comparatie cu resursele fixe pe care, de obicei, firmele locale de hosting le ofera.

Posibilitatea cloud este mult mai bine-venita din punct de vedere al securitatii, al costurilor mai reduse si pentru libertatea de organizare a webmasterului. In cloud este bine sa fie pastrate datele de back-up site sau diverse continuturi din site sau, pentru arhivare date, dar daca doriti sa va stocati datele uzuale, nu se poate garanta stabilitate datelor si atunci e bine sa apelati la servere hosting din datacentere plasate in diverse locatii, apartinand firmelor de hosting locale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s