Cum ne protejam pc-ul personal de pe care accesam contul de hosting

Nu ne-am fi asteptat, probabil, la necesitatea de a proteja suplimentar sau mai puternic pc-ul sau laptopul de pe care accesam business-ul online pe care il detinem, sau fie el orice tip de site. Un business online este cu atat mai mult expus cu cat stocheaza date personale si private de la clienti, parteneri.

Cel mai frecvent, pc-ul personal este infectat cu virusi si malware, din mediul online, care modifica, distrug fisiere, extrag date cu caracter privat, dupa care ajung sa monitorizeze activitatea pc-ului sau a laptopului. Datele de identificare in e-mailul pentru contul de hosting si chiar accesul in site vor fi compromise, si asta de la o portita deschisa lasata din neglijenta si de care hackerii au profitat din plin.

Pentru ca exista o legatura stransa intre pc si contul de hosting, exista cateva metode prin care le putem feri de riscurile venite din mediul online, un cont hosting putand reprezenta orice tip de resurse si facilitati, grupate intr-un pachet de serviciu web, ca si in cazul acestui exemplu: http://www.clausweb.ro/gazduire-business.php. Una dintre solutii ar fi actualizarea sistemului de operare windows, dar si linux. Totusi, cel din urma face updateuri la server si ca sistem de operare, in mod automat. In comparatie cu sistemul de la Apple, Mac OSX care nu poate fi virusat, windoes-ul poate fi contaminat destul de usor. Este bine ca updateurile de securitate sa fie realizate la calculator, pentru a preveni datele din el de virusi. Un soft antivirus este foarte oportun atat pentru virusi cat si pentru actuni de hacking care sunt contracarate printr-un scut de calitate updatat mereu.

Alte solutii sunt updatarea windows-ului si crearea unor parole puternice care sa asigure, ca masuri suplimentare, pc-ul si contul de gazduire web. Un soft antivirus care vine impreuna cu soft-ul de firewall inclus. Ambele sunt necesare impotriva troienilor, a virusilor, a malware-urilor. Totusi, desi vine o data cu cumpararea licentei, exista programe de firewall separate care trebuie instalate la nivelul os-ului, si care mai pot fi instalate pe seerver si la porturile de intrare pe internet. Antivirusul si firewall-ul poate scana tot computerul si gasi fisiere, poze, foldere infectate pe care le repara. Firewall-ul va va avertiza daca aveti site-uri infectate, incercam sa deschidem fisiere care contin virusi si care au fost deja compromise, ori arhive in care exista infiltrate coduri malitioase sau virusi periculosi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s