Motive pentru care nu poate fi accesat cpanel-ul unui site gazduit pe un server dedicat

Fie ca avem un site simplu, cu cateva pagini web, fara aplicatii web, de prezentare sau unul complex, toate acestea gazduite pe un dedicat, pot sa apara probleme in a accesa c-panel-ul. Nu este o problema frecventa si nici una grava, pana ce nu ajunge la nivelul providerului de internet. Atunci cand aceasta problema trebuie implicati providerul de hosting sau de banda larga, atunci situatia este mai complicata si trebuie sa ne implicam in situatie si sa vedem ce putem face.

Putem sa insiram 3 motive pentru care nu poate fi accesat cpanel-ul. Unul ar fi atunci cand nu il puteti accesa din cauza furnizorului de internet pentru ca blocheaza porturile de acces. Daca firma blocheaza posturile de acces spre cpanel, e posibil sa aveti nevoie de o solutie diferita si mai complexa. In functie de politicile sau regulile prevazute de furnizorul de hosting in contract, cum ar fi acest exemplu: http://www.clausweb.ro/servere-dedicate.php, ar trebui sa vi se puna la dispozitie o adresa url alternativa pentru a intra in meniul cpanel. O alta cauza mai simpla ar putea fi ca firewall-ul blocheaza accesul in cpanel – este usor si rapid de remediat, nu trebuie decat sa deschideti porturile de acces spre panoul de control. Si, in final, o alta dilema ar fi ca aceste cai de acces pre cpanel sa nu poata fi accesate de la locul de munca. Atunci, discutand cu superiorul dumneavoastra si motivand necesitatea de a accesa cpanel-ul de la job, cereti-i permisiunea de a deschide portul de care aveti nevoie pentru a intra in cpanel.

Pentru a intra in contul de hosting, pentru a accesa cpanel poate va fi nevoie sa apelati la accesul ssh sau la un vps ori un program  care sa poata facilita  accesul. Pe internet se gasesc solutii gratuite pentru aceste tipuri de programe. E important sa discutati cu providerul de hosting despre problema pentru a gasi o solutie cat mai rapida si prompta pentru a nu fi afectat site-ul si traficul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s