Ce probleme de securitate majore pot intampina firmele de gazduire web?

Partea de securizare a unui business online este foarte importanta mai ales in cazul cand dorim sa contractam un furnizor calitativ de servicii hosting. O firma cunoscuta ar trebui sa ofere siguranta si calitate la serverele sale plus asistenta tehnica competenta. Atunci cand dorim sa deschidem un magazin online trebuie sa stim ca virusii si hackerii creaza noi metode de exploatare a site-urilor cu scopul de a avea acces la interfata de administrare si la datele secrete.

Printre complicatiile pe care serverele de gazduire pot sa intalneasca sunt si supraincarcarea serverelor de date, prin trafic sau cu backup-uri. Atunci cand un server de gazduire este suprasolicitat trebuie diminuati factorii sau eliminati total. Atacurile denial of service-ddos-sunt foarte frecvente pe un server care gazduieste sute de site-uri. Acestea solicita foarte mult serverele prin trimiterea de trafic catre acestea. Astfel scripturile de securitate care ruleaza pe servere si au menitrea de a proteja site-urile, nu mai functioneaza iar hackerii au cale libera de a patrunde in sistem, afectand experienta clientilor pe site, distrugand imaginea firmei de hosting si stabilitatea datelor. Ceea ce ofera firma Claus Web in materie de protectie a datelor, este prin metoda Idera R1Soft, care utilizeaza tehnologia Conitnuous Data Protection: http://www.clausweb.ro/r1soft.php. Aceasta arhiveaza o data la 4, 6 sau 8 ore datele contului hosting si, in caelasi timp, permite accesul rapid la arhivele de acoperire create. Aceste lucru se realizeaza simplu: se acceseaza Cpanel-ul, se da click pe optiunea R1Soft Restore Backups din meniul Files, selectati un restore point si astfel puteti incepe procesul de restaurare a fisierelor. Avantajul acestei tehnologii este posibilitatea restaurarii o cantitate de date din contul de hosting, de la un kb pana la tot cuprinsul datelor. Tot aici va bucurati de o foarte populara si sigura metoda de criptare a datelor pe care doriti sa la transferati catre o anumita destinatie, si nu numai, prin tehnologia AES-256 Disk Safe Encryption. Prin aceste metode firma asigura eliminarea arhivarilor corupte sau alte probleme legate de fisiere. In final, administrarea de succes a resurselor alocate contului dumneavoastra prin metoda Remote Server Backup se realizeaza astfel incat procesul de backup nu aduce atingere in nici un fel proceselor si functionalitatilor altor procese.

O alta amenintare la adresa securitatii sunt scripturile si codurile malitioase introduse in site-urile clientilor hosting prin atacarea unor forme de securizare a serverului pe care sunt gazduite site-uri web sau pe site-urile aflate in vizorul hackerilor deja. Virusii trimsi pe scripturile automate pe care le infesteaza sunt rapid raspanditi din aceasta cauza catre multe de site-uri de la acelasi server sau pe intreg serverul, compromitandu-l.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s