Ne anunta, oare, cei de la Google ca linkuri-le vor fi tot mai putin importante in rank-ul din motorul de cautare?

Asa cum anunta unele articole de-o vreme, google intentioneaza si incepe sa nu mai acorde impoartnata linkurilor si nici backlink-urilor intre site-uri deoarece tehnologia si intreaga industrie de navigare online de pe mobil este in plina dezvoltare si in ireversibila stagnare. Se trece mereu la un nou nivel de tastare pe touchpad si de cautare online. Search-urile facute direct de pe mobil nu sunt realizate din browsere, asa ca si in cazul desktopurilor din mai multe motive. Astfel, modul de cautare online se va rezuma la legaturile intre aplicatii, intre app-store-uri si intre tot ce tine de site-uri bazate pe linkuri, bineinteles, dar care vor reda un rezultat de cautare mult mai usor decat accesand un browser. Totul se doreste simplu, usor, rapid si fara complicatii pe care e posibil sa existe atunci cand vrei sa cauti ceva online si ar fi o singura varianta, motorul de cautare. Iar cel mai utilizat in Romania, cel putin, este Google.

Marea intrebare este cum va ractiona google-ul la aceste schimbari, cum va trata aceste majore treceri de la dependenta de motorul de cautare la alternativa cautarilor si navigarii de pe mobil prin intermediul linkurilor intre aplicatii si app-store-uri. Totusi, google devine din ce in ce mai performant, sa spunem, mai bun, la intelegerea limbajului natural al query-urilor utilizatorilor in cautari. Se pare ca in timp rolurile pe care le avea algoritmii google se vor schimba. Daca intr-o perioada google acorda importanta numai backlinkurilor care veneau spre site-uri si mai putin catre continutul acestor site-uri, cu timpul se pare ca vor aparea schimbari in privinta luarii in considerare a acestor linkuri, tot mai putina importanta vor avea acestea si se va pune accent pe calitatea site-ului care ofera backlinkul, se va pune accent pe utilitatea si originilatitatea continutului scris, video, vizual.

Se stie ca linkurile au fost mereu elementul principal pe internet. Inainte de tot ce este azi google, scopul lor era sa te duca de pe o pagina web pe alta. Totusi, google a determinat schimbarea sensului pe care il ofera linkurile mediului online. Semnificatia linkurilor a fost total schimbata mai ales prin contributia google-ului. O alta alternativa poate sa fie neluarea incosiderare a noului val google, insa tu si site-ul tau veti avea de suferit, mai ales ca majoritatea actorilor online respecta regulile impuse de google. Astfel, datorita unor schimbari in algoritmi sau schimbari manuale facute asupra unor site-uri, multi webmasteri se tem sau sunt reticenti in a utiliza metoda legaturilor prin backlinkuri prin care, odinioara, ajungeai in fruntea rezultatelor de cautare in acelasi google. Multe site-uri sau, mai bine zis, webmasterii se tem de linkurile fata de care si-au creat o anumita fidelitate si cu care „si-au crescut” site-urile.

Un lucru la care trebuie sa se adapteze google este cautarea online cand vine vorba de limbajul natural bazat pe navigarea de pe mobil. Atunci cand faci o cautare pe browser de pe mobil este mult mai simplu sa o faci la microfonul google-ului decat sa tastezi. Imediat google iti afiseaza rezultatele in functie de ce ai rostit. Pe de alta parte, motorul de cautare se adapteaza la cautarile de pe mobil prin indexarea continutului cu aplicatii asa cum se intampla ca si cu linkurile. Astfel ca daca faci cautari pe google de pe mobil poti deschide continutul chiar in aplicatia respectiva mai repede decat dintr-un browser.Pe de lata parte putem totusi sa precizam faptul ca este destul de clar, totusi, inca, cum va trata aceste aspecte google-ul, dar nu ar trebui sa o faca prea diferit de cum indexeaza linkurile. Sa devii, practic, legat sau link-at de alte linkuri sau aplicatii este diferit dar si un semn de evolutie. Backlinkurile vor fi semnificative si foarte importante in perioada ce urmeaza, insa cum se va adapta google-ul si cu ce noutati va veni pe piata pentru a adopta o anumita atitudine fata de linking, ramane de vazut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s