Care este relevanta un domeniu propriu al unui blog personal sau business?

Pentru unii poate fi un subiect arhidezbatut si foarte cunoscut la care deja stiu solutia si raspunsul. Altii nu cunisc foarte bine detaliile si le este foarte util un sfat sau multe despre detaliile legate de momentul in care iti dezvolti blogul isi din carapacea incepatorului si al bloggerului timid. Ei bine, atunci cand incepi sa iti connstruiesti un blog e bine sa ai macar un plan minimal legat de sustinerea lui cand va creste sau de schimbarea unor aspecte atunci cand e posibil sa aiba niste probleme tehnice sau din partea traficului scazut pe el. Trebuie sa stim ca atunci cand un blog apare online, trebuie sa si este bine sa fie gazduit pe o platforma gratuita de continut. Nu e necesar un buget de la inceput pregatit pentru partea tehnica pentru ca e suficient sa incepi incet si simplu iar apoi sa te extinzi.

Cu timpul, daca descoperi ca este un talent sa scrii, iti place sa faci blogging, te pricepi, vezi ca chiar te ajuta acest tip de prezenta online in diferite directii, daca iti doresti ceva mai mult de la el, daca faci profesionist ceea ce faci prin intermediul sau si iti doresti sa ai control total asupra prezentei sale si asupra contintului sau, atunci e bine sa alegi un nume de domeniu propriu-zis si o firma de hosting de incredere la care poti, tot asa, sa ceri un pachet de servicii de gazduire nu foarte scump, exista astfel de provideri si oferte.

Sunt oameni care privesc cu reticenta sau vad infricosatoare ideea de a administra un site, partea tehnica poate construi niste mici monstruleti peste care insa putem trece usor pentur ca nue atat de dificil precu ne-am preconceput ideile. Putem incepe sa invatam tot ce tine de un site, de partea de administrare si programare plus promovare, dar in timp, cu rabdare. NU exista sa nu avem cate un prieten macar, fiecare, sa se priceapa la site-uri, la partea de programare sau design. Daca nalegem ca administrator de continut o platforma cms, de exemplu wordpress, atunci putem rasufla si mai usurati. Un domeniu personal pe wordpress este o buna alegere. Trebuie doarsa ne cerem ajutor si sigur ne vom descurca.

Se stie ca poti face bani din blogul personal iar imbunatatirea lui necesita cateva costuri in plus, darnu mult cat sa-ti saraceasca portofelul. Exista oameni cu potential care, probabil, nu au avut inspiratia sa treaca la un nivel superior de blogging de unde sa scrie mult mai lejer, sa posteze mult mai complex fara teama de a disparea munca lor de pe domeniul respectiv pentru ca cms-ul gratuit nu a putut sa ii mai sustina domeniul gratuit. Un pachet de hosting incepand cu un euro si un domeniu .ro sau .com platit pe an nu vine, pe luna, mai mult decat costa o iesire in oras intr-o zi. Ideea de a te extinde este binevenita atunci cabd vezi ca scrii cu placere pe blog, cand vezi ca ai rezultate pozitive iar oamenii se inmultesc in grupul tau de fani sicitititori, pacat fiind sa nu le ori si lor dar si tie sansa sa arati ca evoluezi cu succes. Poate fi o multumire fara egal.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s