Chiar exista hosting nelimitat? Spatiu pe server, trafic, memorie?

Numerosi furnizori de hosting intra de mult timp intr-o cursa a concurentei pentru a castiga clienti pentru serviciile web pe care le ofera prin facilitati, aparent, foarte profitabile. Acestea lanseaza oferte de gazduire cu resurse „nelimitate” care cheama ca un magnet webmasteri incepatori in hosting si site-uri web, sau pe altii, mai experimentati dar care au o idee ambigua despre apchetele de gazduire web cu resurse limitate, dar cu oferte incompatibile de resurse.

In momentul in care un furnizor hosting ofera solutii de hosting cu mentiunea nelimitat, ar trebui sa il evitati. Asa cum masinariile pe care se gazduiesc nenumarate domenii web au nevoie, de undeva, de resurse de spatiu, memorie si permisiunea unui trafic cat mai mare pentru a fi oferite clientilor, tot asa si clientii ar trebui sa gaseasca logica ideea ca eceste resurse sunt produse printr-o anumita infrastructura. Daca aceasta nu este cea potrivita sau nu functioneaza, nici ei nu vor putea fructifica si monetiza profitul unei afaceri online sau traficul mare pe acesta.

In mod practic, un spatiu nelimitat la unul sau mai multe site-uri pe un server, ar fi nevoie de bani si de un numar nelimitat de hdd-uri sau ssd-uri, depinde de optiune, plus Rami, pentru ca clientii firmei sa poata oferi si in concret libertate de opcupare a spatiului. Firmele de hosting stiu ca spatiul pe servere este cu mult mai mare decat ceea ce folosesc clientii lor, in total, cu business-urile lor. Totusi, atunci cand se incheie contracte de prestare de servicii, clientilor nu le sunt specificate, decat foarte sumar, conditiile in care este gazduit site-ul lor cu resurse nelimitate si daca exista penalizari pentru depasire de spatiu, trafic, creare de back-up-uri sau a altor fisiere care sa nu aiba legatura directa cu business-ul. De obicei, firmele care ofera resurse nelimitate conditioneaza si stabuilesc conditii foarte severe in privinta gazduirii site-urilor. Daca tot ofera resurse nelimitate pentru multe domenii web, utilizarea concomitenta a acestora de catre mai multe site-uri, functionarea diverselor scripturi si aplicatii de pe aceste site-uri, reversul medaliei este ca acestea se vor bloca sau va fi blocat intreg contul de hosting al proprietarilor site-urilor pentru ca, de fapt, resursele sunt limitate. In cazul in care se depaseste ceea ce ei, de fapt, nu au stipult in contract, site-urile nu vor functiona pe motivul ca sunt prea multe add-onuri sau scripturi deschise si care necesita foarte multe resurse. Fata de aceste probleme frecvente in industria hosting, exista firme care ofera trafic nelimitat sau necontorizat pe unele pachete de servicii pentru ca este o resursa care poate exista in pachete fara a fi limitata de alte reguli proprii ale unei firme provider.

Indirect deci, clientii sunt restrictionati. Totusi, in cazul in care, sunteti destul de inspirati sa alegeti un pachet de gazduire cu resurse stabilite de la inceput, stiti la ce sa va asteptati, va puteti destul de usor sa vi le prelungiti sau sa faceti un upgrade la server. Exista si solutia cloud hosting-ului, deci flexibilitate exista in proportie mai mare decat la pachetele la care este prezentat expres „infinitul resurselor”. Cel mai bine este sa va documentati de la clienti, de pe forumurile si comunitatile online depre aceste tipuri de pachete destul de inselatoare de hosting si despre firmele care le ofera si sa luati decizia cea mai buna. Trebuie sa tineti cont de faptul ca nu veti sti cand site-ul nu se va mai incarca si cand clientii business-ului dumneavoastra vor fi dezamagiti de calitatea serviciilor pe care li le oferiti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s