Panouri de control open-source si gratuite pentru un cont de hosting

Daca am ales sa ne gazduim site-ul la o firma serioasa si cu traditie in domeniu, pe un server shared, vps sau dedicat, un panou de control pentru administrarea unui server si a unui site sunt necesare. Orice cont de hosting web are un control panel de tip comercial ori administratorul contului – clientul este dispus sa isi creeze unul, care necesita resurse de timp, de bani si de cunostinte. De obicei, se cer crearea unor noi panouri de control in cazul unor business-uri mari sau site-uri foarte complexe.

Unele companii de hosting detin un panou de control pentru care au cumparat licenta, altele au unul comercial, de tip open source, gratuit. In general, orice host plateste cel putin pentru licenta de folosire a produsului. Unii prefera control dintr-un sistem simplu si flexibil cum este cPanel-ul, altele prefera ceva mai putin cunoscut dar care poate sa se potriveasca, foarte bine, cu tipul de site-uri gazduite. Pot fi administrate mai multe site-uri dintr-un singur panou de control, important este ca acesta sa isi faca treaba cum trebuie. Exista panouri de control potrivite pentru un tip de server si nu pentru altul, si invers. ZPanel, de exemplu, ruleaza trasaturi si elemente de ultima generatie, se manifesta cu succes pe servere dedicate, fiind un bun hosting pentru servere Linux, Windows, Unix Mac etc. Este usor de utilizat si puternic, pentru companiile mari.

O alta varianta este Open Panel, sistem de panou de control special conceput pentru dezvoltatorii web. Si acesta este fiabil si usor de utilizat si ofera un control exclusiv si liber auspra tuturor functiilor tehnice din interiorul sau. Acesta mai dispune de o alta interfata, in plus, fata de cea grafica, cea in linie de comanda. Sistemul open panel are mai multe niveluri de management, pentru administratori si utilizatori. Exista mai multe tipuri de panouri de control open source si nu trebuie decat sa il alegem pe cel mai potrivit site-ului. Toate au avanataje si dezavantaje, unele oferind unele aspecte pe care nu le gasim in sistemele de administrare

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s