Cat de mult utilizeaza firmele romanesti retelele Instagram si Foursquare in campaniile de promovare online

Forsquare si Instagram sunt doua retele de socializare populare in lume si chiar si in tara noastra. Sigur, nu sunt atat de utilizate ca si cel emai poplare: facebook, youtube, twitter, google +, insa multi romani au activitate constanta pe platformele cele doua. Niste date concrete si activitatea utilizatorilor din Romania este revelatoare pentrua ne forma o paerere despre popularitatea lor si despre utilitatea lor. Cifrele realizate de catre diferite entitati specializate in domeniu reprezinta starea de fapt, realitatea pe care o creaza acum utilizatorii acestor site-uri.

In primul rand ar trebui sa demaram acest simplu studiu de caz prin a clarifica numarul de utilizatori in fiecare dintre cele doua. Pe Foursquare exista aproximativ noua zeci de mii de useri, 147 de mii de locatii din Romania, 12 milioane de check-in-uri plus trei milioane de vizitatori. Pe dealta parte, Instagramul prezinta 64 de mii de useri, mai bine de sapte zeci de mii de clipuri video, cinci milioane de poze.
Adevarul este ca posibilitatile de utilizare sunt multimple, insa seamana destul de mult cu cele mai populare retele social si, sigur, oamenii sunt in numar ceva mai redus pe acestea doua. Posibilitatea ca cele doua sa se extinda nu sunt foarte mari. Practic, specialistii care ofera servicii de promovare online firmelor online trebuie sa fie integre, pragmatice si sa la ofere realitatea. Nu toate retelele social sunt eficiente cand vine vorba de castig de noi clienti, fidelixare a lor si organizarea unor campanii sau cincursuri pentru posibilii fani. Este destul de facil sa vindem gogosi firmelor care stiu un lucru: cu cat mai multa si mai prezenta online pe elementele social media exista pentru un provider de servicii si produse, cu atat este mai avantajos pentru ea si isi poate mari profitul.

Nu putem nici sa afirmam cu convingere faptul ca Instagram-ul si Forsquare nu ajuta firmele sa remarce prin intermediul activitatii si al prezentei online in cadrul lor. Totusi, in ciuda acestor cifre, cele mai populare si trend-setter-e sunt facebook, youtube pe partea video si google plus pentru cine doreste prezenta si in reteaua motorului de cautare utilizata intr-o mare parte a Europei. Pentru optimizare la paginile proprii gplus este cel mai potrivit.
Exista mai multe retele social care incurajeaza prezenta online a firmelor, pe langa cele amintite mai sus, insa nu sunt intr-atat de populare si de utile pentru cererea din Romania si pentru necesitatile sale. Linkedin, Twitter, WhattsApp, Forsquare sau Instagram. Acestea sunt cunoscute si utilizate insa mult mai apreciate de alte tari. Un consultant profesionist nu va recomanda unei firem sa isi creee cont pe aceste retle care nu afirma productivitate, decat prin faptul ca aduna like-uri si cam atat. Nu aceasta este miza si dorinta in procesul formarii unui brand pe internet din partea unei firme. Sigur, firmele detin mai mult timp rezervat activitatii online, insa atunci cand timpul este redus, este cel mai bine sa ti-l folosesti cu maxima atentie si pe platformele online unde ai sanse maxime sa fii remarcat intr-un timp mai scurt decat pe altele.

Ar trebui sa ne gandim, practic si pragmatic, la firme care si-au creat reputatie online prin retelele mai putin populare in tara noastra. Adevarul este ca nu prea sunt. Chiar daca si-au creat cont, acesta nu garanteaza nimic. Chiar daca Foursquare-ul este asemanator intr-o anumita masura cu facebook iar pe instagram poti sa adugi poze, nu exista ceva ce sa cantearsca mai mult decat ceea ce ofera facebook-ul, youtube-ul si google plus, deocamdata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s