Diferenta dintre un domeniu add-on si un subdomeniu

Atunci cand dorim sa ne facem un business pe internet, ne gandim la ce avem nevoie si in primul rand ar fi serverul de gazduire, pachetul hosting potrivit site-ului si inregistrarea domeniului web la un registrar autorizat de rotld – autoritate nationala la nivelul tarii noastre pentru toate domeniile web, acestia sunt niste pasi obligatorii pentru ca o afacere sa existe.

De obicei, furnizorii de hosting cu traditie, sa spunem asa, in bransa, deja stiu cam ce nevoi au clientii si pachetele lor de hosting, cuprinzand si posibilitatea mai multor domenii parcate si subdomenii, iar altele permit chiar si constructia de domenii suplimentare, atasate in termeni online la domeniul principal.

Din punctul de vedere al unui furnizor de gazduire, serverul considera un addon domain ca fiind un subdomeniu. Totusi, un addon domain din exterior, din partea unui internaut arata ca si un site normal. Cineva care acceseaza site-ul nu are cum sa isi dea seama daca un domeniu web este cel principal sau unul suplimentar, insa nici nu il afecteaza in vreun fel. Nu este necesar ca ei, vizitatorii, sa stie ce fel de site vizualizeaza din punctul acesta de vedere.

Pentru a clarifica cei doi termeni, subdomeniile sunt tot un fel de domenii secundare ale unui domeniu principal si au forma http(s)://exemplu.domeniu.com, unde „exemplu” este, efectiv, subdomeniul lui „domeniu”. De obicei, webmasterii prefera un subdomeniu sau un blog atasat la un site complex care este foarte bine indexat si primit de google, la fel si de catre cititori si internauti.

Daca continutul lui este updatat, mereu moderat si imbunatatit, se vede clar ca echipa se ocupa foarte puternic de site si au grija de ceea ce ofera spre analiza vizitatorilor. Un subdomeniu si un domeniu suplimentar nu au propriul cpanel, acestea sunt administrate din cpanel-ul domeniului principal. Insa, li se pot crea baze de date, e-mailuri, redirecturi separate, fara legatura cu main web domain. Domeniul suplimentar sau addon domain, pe de alta parte, se creaza intr-un subfolder cu acelasi nume. Aici urmeaza sa fie uploadat continutul site-ului. Asa cum am amintit, orice vizitator care va accesa adresa sa, nu va sti ca nu este un domeniu principal ci il va lua ca atare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s