Ce parere aveti despre preluarea controlului domeniilor web de catre privati?

De mai mult timp se vorbeste despre predarea a cel putin unei parti din controlul internetului catre companii private din intreaga lume, mai ales americane. Se doreste sau se intentioneaza donarea anumitor privilegii si drepturi in zona controlului tehnic spre grupuri, guverne sau companii care sa detina efectiv drepturi de putere absoluta de administrare a acestora.

Guvernul SUA a anuntat acum cateva luni, mai exact la sfarsitul lunii martie, intr-un congres in Singapore, ca va preda controlul DNS-urilor internetului unui grup care cuprinde anumite entitati interesate de aceasta tranzactie. Acestia spun ca masura este binevenita intregii comunitati de webmateri si utilizatori ai internetului pentru ca ofera mai multa libertate utilizarii si functionarii internetului. Marile tari ale lumii, in afara de SUA, Rusia si China isi doresc sa supravegheze actiunile tehnice si tehnologice ce au in centrul lor utilizarea internetului. ICANN este autoritatea internationala ce administreaza numele de domenii web din intreaga lume: nume de domenii cu extensii .com, .org, .eu etc. plus adrese ale guvernului american, pe baza unui anumit contract care are data de
expirare in anul 2015.

Un numar de mai mult de 2000 de delegati din partea diferitelor state si organizatii ori companii din lume au participat la aceasta reuniune din Singapore.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s