Mai mult de jumatate dintre device-urile care acceseaza internetul intra mai intai in serverele celor de la google

Asa cum bine stim, motorul de cautare utilizat de romani si nu numai, de o mare parte a utilizatorilor de internet din intreaga lume, este google. Ce este interesant si de tinut minte este ca atunci cand cautam o informatie, indiferent ca e de pe pc, laptop, tableta, smartphone etc. aceste device-uri patrund in serverele google in proportie de peste 60 la suta.

Aceste aspecte reprezinta monopolul google asupra altor mari companii IT, adica au o autoritate mai mare decat facbook-ul, netflix-ul si chiar twitter chiar si adunate la un loc. Un fapt extrem de bulversant si curajos deja este ca  un sfert din traficul global de internet este reprezentat de google sau prin google. Fata de anii trecuti, procentul a crescut de cateva ori cifra in aceasta industrie. Atat traficul care vine dinspre browsere web cat si cel care vine de pe diferite dispozitive: tablete, pc-uri, laptopuri, console de jocuri, smartphone-uri si altele, chiar de pe televiziuni online, inseamna un procent masiv care tine de accesarea google.

De-a lungul timpului, google a avut mereu strategii de reinventare, de evolutie, de reinnoire etc. care au oferit servicii ce sunt intr-o anumita cursa si concurenta cu providerii de servicii e-mail hosting si cu cei care ofera servicii web hosting plus alte servicii web. Gigantul brand google domina si monopolizeaza  piata de consum online. Mai mult decat atat, ca sprijin, nu doar un consumator sau client individual apeleaza la ofertele si serviciile oferite de google, ci si micile firme, marile companii, firmele mijlocii care se bazeaza pe partea de cloud hosting si nu numai. Tot ce tine de date stocate in sistem cloud de la google au scopul de a indeplini responsabilitati de zi cu zi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s