Ce este adresa ip si ce inseamna pentru un server dedicat

In domeniul IT si, in special, in hosting, ip-ul este necesar atat in inregistrarea domeniilor, cat si in transferul de fisiere intre diverse servere. Atunci cand se trimit si se receptioneaza diverse e-mailuri, ip-ul masinariei este raportat modulului de securitate al destinatarului sau serverul verifica provenienta datelor primite inainte de a o salva.

IP provine de la Internet Protocol, este o adresa de protocol internet. Fiecare server detine un ip. Serverele dedicate trebuie sa aiba acces la internet, sa detina un ip pentru a putea fi identificat si accesat. Ca sa facem o comparatie pentru a intelege rolul acestuia, ip-ul este un numar de telefon prin care localizam un post telefonic.

Atunci cand optam pentru un pachet shared hosting, trebuie sa stiti ca adresa ip alocata este, de fapt, a mai multor domenii web de pe acel spatiu. Pentru siguranta si independenta, puteti sa cereti sa vi se aloce o adresa ip dedicata sau vps, asociata strict cu domeniul dumneavoastra web. De obicei, site-urile mai mici nu au nevoie de o adresa dedicata, insa atunci cand domeniul web cuprinde mai multe pagini web, beneficiaza de mai mult trafic web, se pot instala, deja, mai multe aplicatii web, scripturi sau pluginuri, ceea ce atrage dupa ele necesitatea instalarii unui SSL. Se cere ca si ip-ul sa fie dedicat. De cele mai multe ori in acest tip de situatii, se face un upgrade de server sau se transfera datele pe un spatiu de server mai mare.

Pe baza adresei ip alte masinarii de pe web, computere, alte device-uri de accesare a internetului sau servere vor putea ajunge la domeniul web pe care il detineti prin acest ip. Mai mult, pe de alta parte, fiecare server web care apartine hosting-ului ruleaza un software numit server de nume DNS-Domain Name System, care are rolul de a asocia adresa ip la numele de domeniu. Server-ul web va da browserului care solicita continutul paginii web respective, posibilitatea de a o afisa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s