nuCaptcha este o noua tehnica de protectie impotriva spam-ului online

Apar mereu solutii si companii noi care creaza si implementeaza tehnici impotriva spam-ului online si a diferitelor atacuri impotriva site-urilor web gazduite cu plata sau gratuit. Contracararea spam-ului din comentariile de pe site-uri, forumuri sau bloguri au fost mereu dezbatute si s-au creat nenumarate solutii prin diferite tehnici, impotriva lor. Astfel, si metoda nuCaptcha este una dintre cele care au menirea de a le opri sau de la diminua considerabil, pana la inexistenta.

Captcha este un acronim si provine de la Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart. Aceasta este reprezentata de o serie de litere si cifre amestecate sau distorsionate putin pe care utilizatorul sau clientul trebuie sa le rescrie intr-un spatiu amenajat cu scopul de a putea efectua anumite operatiuni online, tranzactii, pentru a putea finaliza anumite inscrieri sau creare de conturi pe diferite site-uri online: conturi de e-mail, comentarii pe blog, in forumuri etc. Finalitatea acestei metode este departajarea utilizatorilor umani, reali, de robotii care produc spam sau de scripturi automate.

nuCaptcha are o abordare diferita de binecunoscutul Captcha prin utilizarea unor tehnici video cu litere in miscare. Aceasta este in detrimentul unui spatiu static cu text neclar. Este mai usor de inteles, de rezolvat si nu e usor de spart de programe sau scripturi automate. Aceasta noua tehnica este simpla, este usor de implementat in orice site, avand teme diverse si fiind gratuit. Exista si posibilitatea de a plati pentru acest serviciu, pentru cei care utilizeaza mai mult de 25 de mii de coduri Captcha pe luna, versiune pasibila personalizarii care sa se adapteze perfect in tema si design-ul unui site. Metoda este in permanenta studiata si verificata pentru a fi mereu cu un pas inaintea celor care generaza online boti de spam, permite despistarea anticipata a posibilelor infectari. Astfel, sistemul Captcha va afisa textul de identificare in mod mai lent.

Alaturi de depistarea aceasta, este utilizata si aflarea adresei IP de pe care se trimit amenintarile, adrsea ip a utilizatorului pentru a afla locatia exacta a sa, ceea ce ajuta in mod clar la identificarea lui, adica daca este un om cel care programeaza atacurile sau sunt generate de anumite masinarii-robot. Specialistii in acest domeniu spun ca metoda nuCaptcha este utilizata de mai mult de 5000 de site-uri active pe internet in mod curent, inclusiv pe cele care sunt sub forma blogurilor pe platforme wordpress.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s