Ce este Domain Privacy?

Cu toate ca lumea hosting-ului se lupta din rasputeri sa combata furtul de identitate, fraude cu date personale si din conturi bancare, exista diverse metode sau softuri care permit dezvaluirea anumitor identitati. Proprietarii de domenii web sunt expusi acestei metode de descoperire a provenientei lui, a firmei care i-a gazduit site-ul si alte detalii. Se pot contracara incercarile si, uneori, reusitele, prin solicitari de la firma furnizoare de hosting si inregistrare domenii web ca soft-ul care protejeaza identitatea sa ii fie activat.

Exista mai multe firme partenere in acest proiect de achizitionare a soft-ului „domain privacy” si ar trebui sa fie preluat de toti providerii de servicii web. Oamenii au nevoie de siguranta atunci cand isi dezvaluie date personale sau sensibile pe web. Sigur ca firmele care tranzactioneaza des cu date private detin protectie la acestea, insa cea mai mica vulnerabilitate la server va fi exploatata, scanata de hackeri chiar si la intamplare si exploatata ca si cale de acces intr-un sistem complex, dar cu lacune. Trebuie sa stim ca datele care apartin unui domeniu web sunt, de fapt, publice pe web din cauza serviciilor soft-ului „whois”. Cu cateva clickuri, orice utilizator de internet poate sa ajunga la datele celui care detine un domeniu web: numele celui al cui este, adresa/ele de e-mail pentru care a fost cret contul hosting in care se afla domeniul web si alte informatii confidentiale.

In afara de faptul ca unele date ar trebui sa ramana confidentiale, amenintarile de pe internet sunt mai puternice acum ca oricand: atacurile brute force de tipul e-mailurilor spam catre adresele de e-mail utilizate la inregistrarea contului hosting, de tip spoofing sau phishing, asumarea identitatii proprietarului site-ului, fraude bancare prin conturi de home banking si sparte de hackeri etc.. Acestea sunt cele mai cunoscute tehnici de distrugere a unor site-uri si business-uri, de multe ori, mari. Robotii de pe internet fura o lista foarte lunga de adrese de e-mail pe care le include intr-o lista de spam. Astfel toate acestea sunt efectiv sufocate de mesaje spam. Aceste liste circula pe internet intre multi infractori cibernetici si se vand pentru diverse sume chiar pentru a trimite mesaje daunatoare catre adrese de diverse conturi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s