Ce reguli obligatorii trebuie respectate atunci cand inregistram un domeniu web la o firma specializata

Pentru a ne deschide un magazin online sau un blog si pentru a ne bucura de securitate si protectie in mediul online actual, trebuie sa ne gasim un furnizor de gazduire web si un registrar de domenii web pe orice extensie. Preturile pentru astfel de servicii sunt variabile pentru a castiga clienti, iar concurenta este destul de acerba.

Inregistrarea unui domeniu constituie un prim pas daca vrem sa ne bucuram de trafic, clienti si posibilitatea de extindere. Chiar daca sunteti la inceput in privinta web-ului si a industriei site-urilor web, va puteti crea o prezenta online de succes cu maxima vizibilitate, atat pentru motorul de cautare cat si pentru clienti.

Atunci cand ne deschidem un business online sau cand dorim sa schimbam numele domeniului web, ne trebuie un nume unic la care ne putem alege extensia. Poate fi una tld, una internationala sau locala. Cand inregistrati domeniul trebuie sa luati in considerare regiunea geografica pentru care il inregistrati sau pentru clientii carora oferiti informatiile de pe site. Daca clientii preponderenti vor fi din Romania, cel mai bine este ca domeniul sa aiba extensia .ro. Pentru un public mai vast, extensia .com sau .eu sunt foarte potrivite. Apoi, daca site-ul este referitor la o agentie guvernamentala .org este solutia, daca esta vorba despre un site din domeniul educational .edu este cea potrivita sau pentru orice alte tipuri, .net, .info sau altele, tld-urile sunt solutia.

In continuare, este bine ca denumirea site-ului sau numele de domeniu sa contina un cuvant cheie care sa reprezinte ideea centrala a tuturor paginilor web. Faptul ca un cuvant cunoscut reprezinta denumirea unui business, motorul de cautare il va recunoaste, il va analiza si daca este un site de calitate cu continut util, va plasa site-ul in top serp. Acest lucru poate insemna ca ati castigat un procent mare de popularitate si de ranking propulsare intreprinsa de motor. Cu cat va fi mai mult trafic, cu atat vor fi vanzari in nenumarate randuri.

Un lucru interesant este ca aveti posibilitatea de variatii pe aceeasi tema. Adica, la un nume de domeniu oficial puteti inregistra si variatiile de tld-uri sau greseli comune asociate numelui de domeniu pentru mai mult trafic si popularitate. Firmele de hosting au oferte speciale in acest sens sau ofera domenii web la preturi accesibile sau de promotie daca va inregistrati site-ul in acelasi loc. Este de preferat si mai simplu pentru ca la momentul platilor sau al rezolvarii problemelor sa mergeti intr-un singur loc, ori problemele site-ului pot depinde una de alta si atunci aceeasi firma va rezolva mai rapid neregulile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s