Cum construim un back-up la baza de date a unui blog

Orice site web are nevoie de back-up. Acesta se poate realiza si la anumite parti din cpanel, daca considram mai prioritara o parte sau alta. De obicei, la ora actuala site-urile sunt construite pe aplicatia de blogging wordpress care, la randul sau, utilizeaza baze de date mysql pentru a pastra datele site-ului, pentru a fi rapid de gazduit si pentru ca este una dintre cele mai sigure platforme pentru site-uri online la ora actuala.

Cuvintele care sunt tastate in format html atunci cand doriti sa accesati site-ul prezentand datele efective, sunt pastrate in baze de date mysql. Prin aceasta se motiveaza si faptul ca un back-up la fisierele incarcate in baza de date nu va fi complet, iar postarile de pe blog nu vor fi toate salvate in bazele de date. Un full back-up la acestea te salveaza de orice cautare dificila. Cei care au conturi hosting in spatiu shared apeleaza frecvent la back-up de baze de date si utilizeaza o anumita interfata web pentru ele, asa ca si myphpadmin. Pasii pentru un back-up de mysql sunt:

1) pasul intai inseamna autentificarea cu nume de utilizator si parola proprie a bazei de date mysql
2) in stanga se afla lista cu bazele de date si se face click pe cea careia doriti sa ii faceti back-up
3) se selecteaza „export” din bara de sus
4) se alege formatul din meniul vertical si apoi se face click pe „go”.

Metoda descrisa mai sus este pentru atunci cand va este suficient sa salvati baza de date manual si sa o stocati pe computerul propriu. In cazul in care aveti un server dedicat, cu mult spatiu si resurse. Dupa ce il configurati pe server, metoda pentru server dedicat este foarte sigura pentru baza de date mysql.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s