Cum se face o cautare in baza de date a unui site gazduit pe un server dedicat

Deoarece majoritatea site-urilor si a serverelor web destinate gazdurii web din cadrul diverselor firme specializate utilizeaza baze de date MySQL, regulile de cautare in baza de date a unui server dedicat vor fi dezvaluite. De asemenea, conturile hosting functioneaza prin administrarea unui cpanel din care va autentificati pentru a administra contul.

Astfel, in stanga paginii phpmyadmin va fi o lista a bazei de date si tabelele ei in timp ce in partea dreapta a paginii sunt afisate detalii despre operatiuni care se pot face asupra bazei de date sau a acestor tabele. Dand click in partea stanga a paginii, pe baza de date in care putem cauta, se va afisa in partea dreapta un meniu cu optiuni si informatii despre intregul sistem de stocare de date in baza de date. Una dintre optiunile din partea dreapta va fi sectiunea sau locul de „search”. Facand click pe acesta, se va afisa fereastra de cautare. Apare si un camp gol in care va trebui sa introduceti cuvinte, termeni sau valori care se doresc a fi gasite. Dupa introducerea acestor date, va trebui sa apasati butonul „go” dupa care se vor afisa rezultatele. Daca exista date, cautarea a fost pozitiva si vor fi afisate fisiere care contin termenul respectiv. In dreptul fiecarui rezultat se va gasi un camp denumit „browse” pe care se poate face click cu scopul de a se afisa tabelul care contine randurile unde au fost gasite rezultatele cautarii.

Intr-un cont de hosting dedicat sau virtual-vps, detinand un magazin online, este foarte posibil sa fiti nevoit sa cautati destul de des informatii si continut cu diverse scopuri. Intr-un cont de shared hosting cautarile, probabil, nu vor fi prea frecvente pentru ca un site simplu, fara pagini web si fara tranzactii sau alte elemente in plus, nu va avea nevoie de detalii multe.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s