Firmele de hosting si situatiile ilegale din aceasta industrie

Asa cum stim, exista numerosi furnizori de hosting si clienti care isi cauta o firma serioasa. Sigur, exista persoane care se arunca cu capul inainte la oferte foarte atractive dar nu la fel de calitative, insa aceasta este o cu totul alta chestiune. Au fost comunicate foarte multe articole si multe anunturi privind site-urile care pirateaza pe internet diverse continuturi si firme hosting dar care nu functioneaza calitativ si la standardele impuse de legile in domeniu.

Exista nenumarate site-uri care pirateaza, site-uri cu practici seo ilegale sau neacceptate de motoarele de cautare si multe site-uri care fac comert cu produse sau chiar servicii ilegale, insa sunt foarte putini aceia care reclama practicile neetice la autoritatile aferente. Atunci cand exista site-uri care practica expres sau permit utilizatorilor sa incarce sau sa promoveze muzica, filme, diverse documente sau orice continut cu drepturi de autor, furnizorul de hosting ar trebui sa denunte administratorul site-ului si sa il stearga definitiv de pe serverele sale.

Atunci cand firma de hosting ascunde sau ajuta aceste tipuri de site-uri si activitatea lor, ba chiar permite in continuare accesul utilizatorilor cu fisiere ilegale, incurajeaza alte firme sa colaboreze si ajunge sa accepte mita pentru a pastra site-ul intr-un anumit pachet de gazduire, firma se face vinovata de complicitate la ilegalitate. Toti providerii de hosting ar trebui sa verifice amanuntit detaliile unui site si sa monitorizeze activitatea clientilor sai.

Companiile de hosting nu ar trebui sa isi bazeze sau sa isi finanteze business-ul de servicii web pe continuturi si contributii ilegale ale site-urilor gazduite si ale serverelor care trebuie sa functioneze optim si legal. Firmele de hosting trebuie sa verifice clientii si site-urile acestora, trebuie sa stearga continutul piratat pentru a nu incuraja aceste ilegalitati, sa dezvolte o politica de furnizare servicii pentru site-uri web antipiraterie, iar daca clientul nu doreste sa stearga paginile web ilegale atunci firma de hosting este obligata sa faca acest lucru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s