Ce algoritm nou introdus de google ar putea influenta pozitia in motoarele de cautare

Pentru ca certificatele SSL incep sa devina tot mai populare si mai necesare in randul webmasterilor care isi gazduiesc site-urile, google a inceput sa il considere si pe acesta un motiv in plus pentru indexare, aceste securizari cu ajutorul tehnologiei ssl. Noul algoritm de indexare site-uri in motor ia in considerare protocolul http atunci cand va afisa rezultate in motoarele de cautare dupa cuvinte cheie. Motivul declarat este ca doresc sa incurajeze securizarea site-urilor prin ssl, site-urile sa treaca de la http la https.

Sigur ca s-au facut niste studii, specialistii google webmaster au analizat site-urile cu protocol de criptare si au ajuns la concluzia ca acesta nu trebuie sa fie o conditie majora de indexare pe pozitii bune a unor site-uri si ca https-ul va avea o slaba influenta asupra pr-ului. Elementele principale definitorii pentru o buna pozitie in motor raman tot calitatea continutului, linkurile naturale si utilitatea informatiilor de orice fel prezente intr-un site. Practicantii si specialistii seo sustin ca masura de a considera ca o conditie de indexare mai rapida este una abuziva si ca nu are trebui inclusa intre regulile de optimizare a site-urilor. Pe de alta parte, ssl-ul nu este o masura noua nici pentru webmasteri si nici pentru firmele de hosting sau pentru cei din domeniul seo. Criptarea prin https este ceva necesar, tot mai arzator, pentru site-uri si webmasteri care sunt nevoiti deja sa achizitioneze un certificat de genul acesta deoarece atacurile hacking sunt tot mai dese si mai puternice, mai periculoase. Spargerea parolelor slabe si chiar a codurilor captcha, compromiterea sistemelor si fraudarea datelor personale sunt tot mai frecvente ceea ce ii pune pe webmasteri sa isi masuri de precautie.

Firmele, furnizorii de servicii hosting pot considera introducerea unei astfel de masuri ca profitabila, isi pot educa clientii referitor la importanta securitatii unui site si mai ales a unui magazin online sau site e-commerce, iar influenta in pozitionarea in google poate conta foarte mult. Linkurile securizate prin ssl vor deveni ceva uzual in scurt timp iar tehnologia Thawte de criptare ssl este foarte sigura si recomandata de majoritatea firmelor de prestigiu de hosting, ca si Clausweb.ro, de exemplu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s