Ce este si ce poate cauza un script „kiddie”

Unii dintre noi am avut probleme cu contul de hosting sau cu magazinul online pe care ne bucuram de trafic dar care a fost blocat pentru ceva timp din cazua unei vulnerabilitati la securitate: un script kiddie a patruns pe serverul hosting si a produs erori de functionare in scriptul de plati online sau pe cel care realizeaza cumparaturile online la stadiul de cart – cosul de cumparaturi.

Toate cele amintite mai sus sunt niste exemple care pot interveni, sau, din contra, pot aparea dileme mai mici la orice parte a site-ului, dar care seamana mult cu actiunile unui hacker si care, analizat, se ajunge la concluzia ca a fost doar un script kiddie. Chiar daca aceste blocaje sau mici probleme la site apar doar uneori, e bine ca firma de hosting care v-a gazduit site-ul sa isi investigheze serverele pentru a fi la zi cu updateurile de securitate si cu backup-urile. Orice scapare sau bresa de securitate poate ajunge in mainile unui astfel de script sau, mai rau, in mrejele unui hacker care va sti, cu siguranta, cum sa opereze sa scoata cat mai multi bani din daunele pe care le cauzeaza. Va divulga date secrete sau va frauda conturi bancare iar apoi va spama datele site-ului pentru a fi dezindexat din motorul de cautare. De clientii existenti ai firmei nici nu putem aminti, acestia se vor indrepta spre site-uri sigure si de incredere.

Ce este, de fapt, un scrip „kiddie”? Este o persoana care vrea sa preia administrarea unui sistem, fie el cont hosting, site, server hosting, avand, astfel, acces de administrator sau acces root. Acestia sunt persoane care nu detin prea multe cunostinte tehnice si, de aceea, incearca sa exploateze un sistem prin tehnici de exploatare descoperite de altii. Script kiddies nu inteleg operartiunile pe care ei insisi le fac si nici consecintele actiunilor lor. De foarte multe ori scaneaza sisteme, servere, sisteme de operare pe internet la intamplare pentru a gasi o portita sau o vulnerabilitate evidenta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s