Ce inseamna sa transferi date sau un domeniu web de pe un server al unei firme de hosting pe al alteia

In general, firmele de hosting care ofera si alte servicii web au o serie de promotii si oferte atractive cand vine vorba de servere de gazduire, pachete, promptitudinea echipei de asistenta si gratuitatea transferului de pe serverele unei alte firme pe ale firmei actuale. Majoritatea firmelor ofera gratuit aceasta posibilitate. Procesul de transfer de date este unul usor daca se face corespunzator, totusi exista oameni care nu respecta regulile si mai ales la nivelul de transfer de pe vechile pe noile nameservere.

Cum se realizeaza, de fapt, transferul de domeniu se reflecta in modificarea registrarului curent de domenii web, de calitatea functionalitatii site-ului, de o nota proaspata in design si in rapiditatea de reactie client server. Nu sunt afectate datele site-ului si nu sunt modificate. Nameserverele noului site de la noul provider hosting se vor modifica, noua firma va oferi altele pentru domeniul nou achizionat pe serverele sale.

Practic, trebuie completat un formular din panoul de control al registrarului actual cu numele de transfer domeniu. Dupa ce acea cerere se trimite, veti primi in schimb un e-mail ce contine un link de confirmare a operatiunii de transfer, care trebuie acceat pentru a se aproba procesul mai departe. Un domeniu web care nu are o activitate mai mare de 2 luni de zile de la lansare nu poate fi trimis catre alt host. Daca, in schimb, doriti o schimbare de pachet hosting la acelasi provider verificati si daca nu trebuie sa schimbati hostul. Exista si firme care cer transferul domeniului web chiar si daca doar pachetul hosting se schimba la unul mai bun, cu resurse mai multe.

In mod normal, daca un client doreste sa isi configureze un nou server pe care sa il poata administra in totalitate sau partial, pentru ca si-a extins business-ul online sau pentru ca e nevoie de mai multe resurse alocate pentru procesele care sunt implicate, timpul este de maxim 15-20 de minute. Totusi, un server dedicat necesita cam 48 de ore pentru ca are nevoie de mai multe lucruri de realizat si stabilizat. Exista furnizori hosting care conditioneaza transferul unui domeniu de achizitionarea unui pachet hosting la aceeai firma. Exista de asemenea firme care au nevoie chiar de o saptamana pentru transfer. In concluzie, este important sa stiti ce planuri aveti cu un site pentru a sti ce ar fi potrivit pentru el in cazul unei firme de servicii web pentru ca scripturile, pluginurile si alte softuri instalate pe site sa functioneze optim.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s