Ce inseamna un atac ddos pentru un sistem de servere hosting

Virusii si atacurile ddos apar pe un computer, un server sau un sistem intreg de hostinng intr-o firma care se ocupa cu furnizarea de servicii web si hosting. Acronimul vine de la „distributed denial of service” si trebuie sa stim ca este cel mai intalnit rival al serverelor si cel mai cunoscut. Dar nu poate fi identificat momentul in care apare, cine il declanseaza, cu atat mai mult cu cat pot fi detectate cu mare dificultate dispozitivele care emit atacurile care pot sa fie plasate in cu totul al loc pe glob fata de sistemele pe care le ataca.

Ddos actioneaza la sigur, prin suprasaturarea retelei de conexiune la web, face un numar foarte mare de conexiuni din mai multe tipuri de surse, astfel ca nu mai exista loc pentru traficul legitim si obisnuit pentru site-ul respectiv. Server-ul si site-ul vizat la randul sau se supraincarca, astfel ca apar blocaje, suspendari de conturi hosting, chiar daca nu sunt shared si alte probleme cu site-urile gazduite. Mai grav este cand un singur site pateste asta. Totusi, aceste atacuri afecteaza toate domeniile web gazduite pe el, cu exceptia cand exista un server dedicat si, din fericire, exista un unic site gazduit pe server, la momentul atacului.

In denumire apare cuvantul „distribuit = distributed” deoarece conexiunile respective sunt realizate din mai multe surse. Un simplu atac ddos vine dintr-o singura sursa si poate fi mult mai usor de contracarat sau eliminat. In general, aceste invazii pe servere ataca si reteaua si latimea de banda, iar alte servere din sistemul de hosting pot fi usor afectate, mai ales cand sunt aflate in acelasi datacenter sau functioneaza in baza aceluiasi router.

Un ddos poate fi depistat dupa viteza de incarcare in retea care devine brusc foarte slaba atunci cand accesam site-uri sau descarcam fisiere, apare indisponibilitatea in totalitate ori temporala a site-urilor gazduite pe server-ul cuprins sau al intregului serviciu hosting. Mai mult decat atat, este bine sa stim ca fiecare atac de acest gen este diversificat ca si tehnica si intensitatea cu care ataca serverele, ajungand chiar la distrugerea fizica a unor echipamente.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s