Domeniul web specific oricarei tari nu poate fi confiscat in urma unor dispozitii judiciare

Autoritatea internationala responsabila cu numele de domenii si extensiile lor a stabilit faptul ca un domeniu web cu extensia unei anumite tari sau chiar unul provenit din orice tara nu poate sa fie confiscat prin intermediul anumitor proceduri judiciare. Acestia sustin ca domeniile web care pot fi puse sub sechestru nu sunt active, insa sunt o parte din „patrimoniul” infrastructurii globale de internet.

Cei de la autoritatea specializata in domenii web la nivel global considera ca domeniile apartinand diferitelor tari nu sunt proprietate a nimanui, nici macar ale lor, astfel nu au cum sa fie confiscate prin proceduri judiciare. Aceasta chestiune poate ca ramanea doar o idee in obscur daca nu ar fi fost ridicata de oameni care au fost afectati de aspecte ale acestei probleme. Diferite victime ale terorismului din tarile arabe asiatice, cum este Iran, Siria, Coreea de Nord au fost motivatia pentru care rudele lor au depus diferite petitii spre confiscarea anumitor domenii ale acestor tari, din cauza atrocitatilor intamplate in acele zone. Aceste domenii sau extensii mai bine spus, sunt: .ir, .sy si .kp. Cel mai probabil informarea cu privire la revolte si iesiri in strada de pe diferite site-uri pe web, curajul lor de a se alatura unor grupuri care urmareau distrugerea sistemului de teroare in care ii obliga pe cetateni sa existe, au fost motivele pentru care aceste persoane au fost masacrate fara mila.

Petitiile respective nu fac decat sa stramteze caile de acces ale acestora spre navigarea mai relaxata pe internet. Astfel de restrictii spre web, din diferite motive, aparute in tarile separatiste sau cu sisteme de guvernare de tip extremist sau totalitar nu fac decat sa distruga caile de comunicatie si informare, in acest secol al vitezei si al tehnologiei, pentru oameni. Ramane intrebarea, daca totul se invarte in acest cerc aparent fara iesire, ce e de facut?!

Lasă un comentariu